Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Μαίνεται η μάχη με τις φλόγες στη Μάνη - Τι ανησυχεί την Πυροσβεστική

Συνεχίζεται η μάχη στη Μάνη από νωρίς το πρωί της Κυριακής με κάθε επίγειο και εναέριο μέσο, καθώς μπορεί η μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε το ...

elikoptero-mani-fotia-arthro

Συνεχίζεται η μάχη στη Μάνη από νωρίς το πρωί της Κυριακής με κάθε επίγειο και εναέριο μέσο, καθώς μπορεί η μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου, να μην έχει ενεργό μέτωπο, ωστόσο υπάρχουν, σύμφωνα με την πυροσβεστική, αρκετές διάσπαρτες εστίες μέσα στα καμμένα.

Πλέον, το μεγαλο στοίχημα για την Πυροσβεστική, είναι να περιοριστεί το μέτωπο έως τις 11.30, καθώς σύμφωνα με τις μετεωρολογικες πρόβλεψεις, αναμένονται ισχυροί άνεμοι έως τις 15.00. Για την ώρα πάντως, η ισχύς των βόρειων ανέμων που πνέουν στην περιοχή (2 με 3 μποφόρ) είναι βοηθητική των προσπαθειών κατάσβεσης.

Η μάχη, σύμφωνα με την ΕΡΤ στην Μάνη δίνεται σε δύο μέτωπα. Το ένα είναι στη Δροσοπηγή και το δεύτερο στο Γέρμα.

Στο μεταξύ, με το πρώτο φως της ημέρας, έχουν ξεκινήσει συνεχείς ρίψεις από τα πυροσβεστικα αεροπλανα και τα ελικόπτερα. Σε περίπτωση που οι πυροσβέστες καταφέρουν να την περιορίσουν με τα εναέρια, δράση θα αναλάβουν τα επίγεια μέσα, προκειμένου να κατασβησουν τις εστίες.