Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Απύθμενο Θράσος από του τουρκιό ΥΠΕΞ: «Η ΕΕ δεν έχει δικαίωμα να απαιτεί τον τερματισμό των ερευνών μας στη Μεσόγειο»

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει δικαίωμα να απαιτήσει από την Τουρκία να σταματήσει τη γεωλο...

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα είναι μια χώρα που προστατεύει τους πραξικοπηματίες

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει δικαίωμα να απαιτήσει από την Τουρκία να σταματήσει τη γεωλογική εξερεύνηση στη Μεσόγειο.




Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει δικαίωμα να απαιτήσει από την Τουρκία να σταματήσει τις εργασίες γεωλογικής εξερεύνησης στη Μεσόγειο θάλασσα, ανέφερε σήμερα το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Η δήλωση έρχεται αφού ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής διπλωματίας, Ζοζέπ Μπορέλ, κάλεσε την Τουρκία να απέχει από μονομερείς ενέργειες στην ανατολική Μεσόγειο, προτρέποντας την Άγκυρα να ξεκινήσει συνομιλίες με την Ένωση. Πρόσθεσε ότι υπάρχει συμφωνία για την επιβολή κυρώσεων κατά της Τουρκίας εάν αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις.

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Χάικο Μάας, σημείωσε πως κατά το άτυπο Συμβούλιο συζητήθηκαν πιθανές κυρώσεις κατά της Άγκυρας, η λίστα όμως θα καταρτιστεί πλήρως τον Σεπτέμβριο. Και οι δύο κάλεσαν την Άγκυρα να μην επιμείνει την προκλητική της στάση, με τον Χάικο Μάας να τονίζει χαρακτηριστικά:

«Η Τουρκία να αποφύγει τις προκλήσεις στις οποίες επιδίδεται».

Ο Μπορέλ κάλεσε την Άγκυρα να απέχει από μονομερείς ενέργειες, ενώ -αναφερόμενος στις πιθανές κυρώσεις- σημείωσε πως υπάρχει συμφωνία για να προετοιμασθούν. Για την ώρα, εξήγησε, εξετάζονται μέτρα κατά φυσικών προσώπων, αλλά, όπως συμπλήρωσε, μπορεί να επεκταθούν σε δραστηριότητες και «πάγωμα» περιουσιακών στοιχείων.