Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ... Έρχεται η Αμμόχωστος...!! Οι τούρκοι κατακτητές έτοιμοι να ανοίξουν τα περιφραγμένα Βαρώσια...!!!

Το τουρκοκυπριακό ψευδοκράτος στην κατεχόμενη βόρεια Κύπρο είναι σχεδόν έτοιμο να αρχίσει να ανοίγει την περιφραγμένη περιοχή των Βαρωσ...

Κλιμακώνεται η ένταση στην Κύπρο: Ανοίγει η «σφραγισμένη ...

Το τουρκοκυπριακό ψευδοκράτος στην κατεχόμενη βόρεια Κύπρο είναι σχεδόν έτοιμο να αρχίσει να ανοίγει την περιφραγμένη περιοχή των Βαρωσίων, δήλωσε σήμερα ο «πρωθυπουργός» του ψευδοκράτους της “Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου” .




Ο Ερσίν Τατάρ δήλωσε πως η αναβίωση των Βαρωσίων θα είναι επωφελής για τον εμπόριο και τον τουρισμό.

«Τα Βαρώσια βεβαίως και θα ανοίξουν. Το ρεύμα έχει αντιστραφεί, μια νέα σελίδα ανοίγει», είπε ο Τατάρ. Η “Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου” «θα γίνει ισχυρότερη ανοίγοντας τα Βαρώσια στον τουρισμό».

Ο Τατάρ δεν αναφέρθηκε σε συγκεκριμένο χρόνο για το άνοιγμα των Βαρωσίων.

«Τα Βαρώσια βρίσκονται σε περιοχή της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου», είπε. «Κανείς δεν μπορεί να τα πάρει από εμάς. Συνεχίζουμε με επιτυχία τον δρόμο μας. Η εργασία καταγραφής έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, είμαστε στη φάση του ανοίγματος».

Τον Φεβρουάριο, Τούρκοι και Τουρκοκύπριοι αξιωματούχοι είχαν επισκεφθεί τα Βαρώσια.

Από τους πιο δημοφιλής προορισμούς στον κόσμο τη δεκαετία του ’70

Κατά τη δεκαετία του ’70 η Αμμόχωστος ήταν ο νούμερο 1 τουριστικός προορισμός στην Κύπρο. Για να φιλοξενηθεί ο αυξανόμενος αριθμός τουριστών, χτίστηκαν πολλά ψηλά καινούρια κτίρια και ξενοδοχεία. Κατά την ακμή τους, τα Βαρώσια δεν ήταν απλώς ο νούμερο 1 τουριστικός προορισμός στην Κύπρο, αλλά μεταξύ 1970 και 1974, ήταν ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στον κόσμο και ήταν ο αγαπημένος προορισμός διασημοτήτων όπως η Ελίζαμπεθ Τέιλορ, ο Ρίτσαρντ Μπάρτον, η Ράκελ Γουέλς και η Μπριζίτ Μπαρντό, όπως αναφέρεται στη wikipedia.

Πριν την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο, η πόλη των Βαρωσίων είχε πληθυσμό 39.000 κατοίκων. Ολόκληρος ο πληθυσμός διέφυγε, φοβούμενος σφαγή. Πολλοί πήγαν νότια στο Παραλίμνι, στη Δερύνεια και στη Λάρνακα. Από τότε, το Παραλίμνι έγινε η μοντέρνα πρωτεύουσα της επαρχίας της Αμμοχώστου.