Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΚΟΙΤΑ ΠΟΙΟΙ ΜΙΛΑΝΕ... Βέλη του προέδρου της τουρκικής βουλής κατά της Γαλλίας...

Ο Πρόεδρος της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας Μουσταφά Σέντοπ δήλωσε πως η Γαλλία είναι η τελευταία χώρα που μπορεί να αναφερθεί σε αν...


Ο Πρόεδρος της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας Μουσταφά Σέντοπ δήλωσε πως η Γαλλία είναι η τελευταία χώρα που μπορεί να αναφερθεί σε ανθρώπινα δικαιώματα, δίκαιο, δικαιοσύνη και αδικία.

O Σεντόπ σε δηλώσεις που έκανε στην επαρχία Ποζάντι των Αδάνων, αναφέρθηκε στις σφαγές που διέπραξε στο παρελθόν η Γαλλία στην Αλγερία.




Ο Πρόεδρος της Βουλής σημείωσε πως η Γαλλία η οποία κατηγορείται σαφέστατα στην έκθεση των Ηνωμένων Εθνών, σήμερα τάσσεται στο πλευρό των πραξικοπηματιών προδοτών που εξεγείρονται κατά της νόμιμης κυβέρνησης στη Λιβύη.

Ο Σέντοπ σημείωσε πως η Γαλλία βοηθά και υποθάλπει τη διαμελιστική τρομοκρατική οργάνωση ΠKK στη Συρία, ενώ συνεχίζει να ληστεύει την εθνική περιουσία των Αφρικανών μέσω της κεντρικής τράπεζας.

Ο Σέντοπ ερωτηθείς σχετικά με τις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Ανουάρ Γκαργκάς εναντίον της Τουρκίας, είπε,

«Η Τουρκία εδώ και αιώνες κατέβαλλε προσπάθεια να κρατήσει ζωντανή την αδερφοσύνη και την ειρήνη στην περιοχή και το έκανε μαζί. Το έκανε με τους Λίβυους στη Λιβύη, με τους Σύριους στη Συρία, με τους Ιρακινούς στο Ιράκ. Επομένως η Τουρκία πιστεύει στη λύση των προβλημάτων των λαών που ζουν στη Μέση Ανατολή από τους ιδίους με διαβουλεύσεις, διάλογο και ειρήνη».

Ο Σέντοπ σημείωσε πως η πετρελαϊκή συμφωνία ανάμεσα σε αμερικανική εταιρία και την YPG/ΠKK είναι αντίθετη στο διεθνές δίκαιο.

“Μια τρομοκρατική οργάνωση που προσπαθεί να συνεχίσει την παρουσία της με την στήριξη των ΗΠΑ και της Γαλλίας δεν έχει δικαίωμα να κάνει πεσκέσι την υπόγεια περιουσία του συριακού λαού σε άλλες χώρες» είπε ο Σέντοπ.

TRT 5/8/2020

Σχ. https://tourkikanea.gr: Κατηγορούν την Γαλλία, αυτοί οι οποίοι έχουν εισβάλει και βρίσκονται παράνομα αυτή τη στιγμή σε Κύπρο, Ιράκ και Συρία… Όσο για την ειρήνη που έφερναν οι Οθωμανοί είναι διάσημη πια… Του νεκροταφείου ειρήνη… Και να μην ξεχνάμε. Η μεγαλύτερη τρομοκρατική οργάνωση είναι το κράτος της Τουρκίας.