Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Πόλεμος Ελλάδας - Τουρκίας μέσα στους προσεχείς μήνες» λέει κορυφαίος Αμερικάνος αναλυτής... «Δεν υπάρχουν άλλες επιλογές για την Ελλάδα»

«Όσο ποτέ άλλοτε από το 1974 βρισκόμαστε πολύ κοντά σε πόλεμο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας μέσα στους προσεχείς μήνες». Αυτό ε...



«Όσο ποτέ άλλοτε από το 1974 βρισκόμαστε πολύ κοντά σε πόλεμο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας μέσα στους προσεχείς μήνες».




Αυτό επισημαίνει ο πολυγραφότατος και εκ των κορυφαίων Αμερικανών διπλωματικο-στρατιωτικών αναλυτών Μάικ Ρούμπιν σε άρθρο του.

Την πρωτοφανή χειροτέρευση της κατάστασης αποδίδει συνολικά στον ισλαμο-εθνικιστή και αλαζόνα πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που με τις προβληματικές επιλογές και την εμπρηστική του γλώσσα ωθεί τα πράγματα σε κάθετη ρήξη με την Ελλάδα.

Ο Ρούμπιν σημειώνει ότι τελευταία, εξαιτίας των συνεχών και προκλητικών υπερπτήσεων τουρκικών αεροσκαφών πάνω από το ακριτικό Καστελόριζο, οι τουρίστες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το νησί.

Όπως αναφέρει, σε περίπτωση που υδρογραφικό-ερευνητικό σκάφος της Τουρκίας εισέλθει στην ελληνική υφαλοκρηπίδα ή στην περιοχή του μνημονίου Ερντογάν-Σάρατζ, η Ελλάδα δεν έχει άλλη επιλογή από το να αντιδράσει.

Την "ομιχλώδη" διπλωματική πρωτοβουλία της Άνγκελα Μέρκελ τη βλέπει με αρκετό σκεπτικισμό, προφανώς λόγω προεδρίας της Ε.Ε, ενώ τονίζει ότι ο Ερντογάν επιδιώκει δύο πράγματα:

Το ένα είναι η πλήρης επαναδιαπραγμάτευση της Συνθήκης της Λωζάνης του 1923 και το δεύτερο να αποκομίσει για τη χώρα του πολλά οφέλη από τους υδρογονάνθρακες της Ανατολικής Μεσογείου.

Προσθέτει ότι ο Ερντογάν στοχεύει σε γεωγραφικές διασυνοριακές και δημογραφικές ανακατατάξεις με όλες τις χώρες που η Τουρκία έχει σύνορα (Ιράκ-Συρία Ελλάδα-Βουλγαρία).

Παράλληλα, θέλει να υπερκεράσει το κύρος του Κεμάλ και να μνημονεύεται πιο πολύ από αυτόν.