Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ξήλωσαν τον διοικητή του ΑΤ στον Πόρο μετά τις καταγγελίες για τους ελέγχους

Το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ αποφάσισε σύμφωνα με πληροφορίες τη μετακίνηση του διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος στον Πόρο με αφορμή την διεξαγ...


Το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ αποφάσισε σύμφωνα με πληροφορίες τη μετακίνηση του διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος στον Πόρο με αφορμή την διεξαγωγή των ελέγχων για τον κορονοϊό.

Το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα στον Πόρο στο στόχαστρο καθώς καταγγέλθηκε ολιγωρία. Τα κρούσματα είναι πάνω από 30 και στο νησί έχουν επιβληθεί πρωτοφανή περιοριστικά μέτρα.




Πληροφορίες αναφέρουν πως με εντολή του υπουργού, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο διοικητής θα πάρει απόσπαση για την Αστυνομική Διεύθυνση Πειραιά.




Οι καταγγελίες από τον δήμαρχο Πόρου
"Είχαν αποφασίσει να μην κάνουν ελέγχους και μάλιστα να μην ανταποκρίνονται ούτε και στις δικές μας εκκλήσεις για ελέγχους" είχε αναφέρει σε δηλώσεις του ο δήμαρχος του νησιού, κ. Γιάννης Δημητριάδης την Παρασκευή 8/8, τονίζοντας πως, όταν ο ίδιος πίεσε την κατάσταση, τότε οι έλεγχοι που έγιναν, αντί να επικεντρώνονται στα μέτρα του κορονοϊού, επικεντρώθηκαν στους καταλόγους των καταστημάτων.

Επίσης, όπως κατήγγειλε δημόσια ο δήμαρχος του νησιού, η αστυνομία ακόμη και σε κάποιους ελέγχους που πραγματοποίησε, δεν προχώρησε σε κυρώσεις. Ανέφερε μεταξύ άλλων πως ο Δήμος σε ελέγχους που είχε κάνει, είχε διαπιστώσει παραβάσεις και μάλιστα είχε "σφραγίσει" και κατάστημα.



Επιπλέον, όπως σημείωσε, πρόκειται για το πρώτο νησί στην Ελλάδα που, στην "καρδιά" της καλοκαιρινής σεζόν, αντιμετωπίζει μία τέτοια κατάσταση, σε μία μάλιστα καταστροφική χρονιά για τον τουρισμό και την τοπική οικονομία.

Υπέβαλλε ένσταση

Σύμφωνα με πηγές της ΕΛΑΣ, από το Αρχηγείο δόθηκε εντολή μετακίνησής του, ωστόσο ο αξιωματικός υπέβαλε ένσταση σήμερα, η οποία θα εξεταστεί από τα αρμόδια όργανα, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.