Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Φωτιά σε εργοστάσιο στη Μεταμόρφωση: Τοξικός καπνός στον ουρανό της Αττικής - Θα καίει για ώρες

Κανονικά η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα της Εθνικής Οδού - Η Πολιτική Προστασία έστειλε μήνυμα στους πολίτες της περιοχές να κλείσουν ...


Κανονικά η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα της Εθνικής Οδού - Η Πολιτική Προστασία έστειλε μήνυμα στους πολίτες της περιοχές να κλείσουν τα παράθυρά τους προκειμένου να αποφευχθούν τα αναπνευστικά προβλήματα






Πυκνοί καπνοί «σκέπασαν» νωρίς το πρωί τον ουρανό της Αττικής, ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου, εξαιτίας μεγάλης φωτιάς σε εργοστάσιο πλαστικών στη Μεταμόρφωση, με τις χαρακτηριστικές εικόνες που βλέπουν το φως να αποτυπώνουν την έκτασή της. Επί ώρες η Εθνική Οδός Αθηνών - Λαμίας παρέμεινε κλειστή και στα δύο ρεύματα, ωστόσο αργά το μεσημέρι, η φωτιά παρουσίασε καλύτερη εικόνα.




Το μεγαλύτερο πρόβλημα που δημιουργήθηκε από την πυρκαγιά είναι ο πυκνός τοξικός καπνός και η ατμοσφαιρική ρύπανση από τα καιόμενα πλαστικά, γι' αυτό και η Πολιτική Προστασία έστειλε μήνυμα στους πολίτες της περιοχής να κλείσουν τα παράθυρά τους, προκειμένου να αποφευχθούν τα αναπνευστικά προβλήματα.

Οι φλόγες ξεπερνούσαν κατά πληροφορίες τα είκοσι μέτρα. Οι κάτοικοι στην Μεταμόρφωση ξύπνησαν από τις σειρήνες και τους ήχους των ελικοπτέρων.

Κανονικά διεξάγεται πλέον η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα, ενώ η φωτιά θα καίει για αρκετά 24ωρα.

Εν τω μεταξύ, μήνυμα από το 112 έλαβαν οι κάτοικοι της Μεταμόρφωσης, το οποίο τους προειδοποίησε να αποφύγουν τις μετακινήσεις και να κλείσουν τα παράθυρα και τις πόρτες, λόγω της μεγάλης φωτιάς στην περιοχή από το πρωί του Σαββάτου.

Πλησίον του σημείου της πυρκαγιάς βρίσκονται και άλλοι βιοτεχνικοί χώροι και οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν μάχη για να μην επεκταθεί η φωτιά ούτε στους διπλανούς χώρους, ούτε σε κατοικημένη περιοχή.

Τα αίτια της πυρκαγιάς παραμένουν άγνωστα.