Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η Τουρκία εξετάζει την αναστολή των διπλωματικών σχέσεων με τα ΗΑΕ λόγω της συμφωνίας με το Ισραήλ

Ενώ η Αίγυπτος και το Μπαχρέιν χαιρέτισαν την ιστορική συμφωνία Ισραήλ- Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, η Άγκυρα και η Τεχεράνη εξέφρασαν οργή ...


Ενώ η Αίγυπτος και το Μπαχρέιν χαιρέτισαν την ιστορική συμφωνία Ισραήλ- Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, η Άγκυρα και η Τεχεράνη εξέφρασαν οργή για αυτήν. Ο Τούρκος πρόεδρος ανακοίνωσε το κλείσιμο της πρεσβείας και την επιστροφή των διπλωματών στη χώρα.




Το Ιράν εξέφρασαν οργή με την κίνηση, χαρακτηρίζοντάς την «επαίσχυντη» και «επικίνδυνη». Από την άλλη πλευρά, ένας ανώτερος αξιωματούχος στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα δήλωσε στο Reuters σήμερα το πρωί (Παρασκευή) ότι η χώρα του ενθαρρύνεται από τις θετικές αντιδράσεις που προέρχονται από όλο τον κόσμο.

Το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών επέκρινε έντονα τη χώρα του Κόλπου, λέγοντας ότι «η ιστορία και η συνείδηση ​​των πολιτών της περιοχής δεν θα ξεχάσουν ποτέ και δεν θα συγχωρήσουν ποτέ τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για την υποκριτική συμπεριφορά τους στην υπογραφή της συμφωνίας με το Ισραήλ».

Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ότι η χώρα του σκέφτεται να αναστείλει τις διπλωματικές σχέσεις με τα ΗΑΕ και ότι η πρεσβεία στο Αμπού Ντάμπι θα κλείσει και ο πρέσβης θα επιστρέψει στην Άγκυρα.

Η ανακοίνωση πρόσθεσε ότι «ο παλαιστινιακός λαός και η κυβέρνησή τους είχαν δίκιο να αντιδράσουν έντονα στη συμφωνία, η οποία θα οδηγήσει σε πλήρη εξομάλυνση των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και του Ισραήλ».

Εν τω μεταξύ, αναφέρθηκε χθες στη βρετανική εφημερίδα Telegraph ότι η Τουρκία έχει χορηγήσει υπηκοότητα σε μεγάλο αριθμό ανώτερων στελεχών της Χαμάς.

Η Χαμάς χρησιμοποίησε εδώ και πολύ καιρό την Τουρκία ως βάση για τον σχεδιασμό και την εκτέλεση των δραστηριοτήτων της και είναι πλέον σαφές ότι τουλάχιστον 12 ανώτερα μέλη του κινήματος έχουν λάβει τουρκική υπηκοότητα και τουλάχιστον πέντε ακόμη περιμένουν την έγκριση των αιτήσεών τους.

Η επίσημη θέση της Τουρκίας σχετικά με την τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς είναι ότι, είναι ένα νόμιμα πολιτικά εκλεγμένο πολιτικό κίνημα στη Λωρίδα της Γάζας, σημειώνει το ισραηλινό κείμενο.

Maariv

--

The Hellenic Information Team
© Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος Ἐχέδωρος