Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Κορονοϊός: Πότε αναμένουν νέα αύξηση κρουσμάτων οι ειδικοί - Σε συναγερμό το ΕΣΥ

Για τη δεύτερη φάση του κύματος του κορονοϊού που φαίνεται πως θα έρθει από τα τέλη Σεπτεμβρίου και έπειτα, προετοιμάζονται οι ειδικοί αλ...



Για τη δεύτερη φάση του κύματος του κορονοϊού που φαίνεται πως θα έρθει από τα τέλη Σεπτεμβρίου και έπειτα, προετοιμάζονται οι ειδικοί αλλά και οι υγειονομικές Αρχές
Εντατικές προετοιμασίες για το Εθνικό Σύστημα Υγείας, ώστε να είναι όλα έτοιμα για τα τέλη Σεπτεμβρίου και έπειτα κάνουν οι αρμόδιοι του υπουργείου Υγείας λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Άλλωστε, ο μεγάλος φόβος των ειδικών αλλά και των Αρχών είναι να μην πιεστεί το ΕΣΥ στην περίπτωση που ο κορονοϊός κάνει την εμφάνισή του το φθινόπωρο με πιο ισχυρό τρόπο.




Όπως σημείωσε και ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης: «Θα περιμέναμε μια αυξητική τάση προς το τέλος Σεπτεμβρίου λόγω της πτώσης της θερμοκρασίας, γιατί ο κόσμος θα σταματήσει να συγχρωτίζεται σε ανοιχτούς χώρους και θα αρχίσει να μπαίνει σε κλειστούς χώρους. Όταν έρθει αυτή η στιγμή θα πρέπει να δούμε ποια μέτρα μπορεί να χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε. Νομίζω ότι με τη χρήση της μάσκας θα πάμε καλά».




Η γρίπη
Και βέβαια η ανησυχία αυτή δεν είναι τυχαία, αφού προς τα τέλη Σεπτεμβρίου και μετά αναμένεται να ξεκινήσει και το κύμα της γρίπης. Η συνύπαρξη των δύο ιών φοβίζει τους ειδικούς, κυρίως επειδή μπορεί να χρειασθεί να νοσηλευθούν στα νοσοκομεία πολλοί συμπολίτες μας με επιπλοκές.

Άλλωστε κάθε χρόνο χάνονται ζωές όχι μόνο από τον κορονοϊο αλλά και από τον ιό της γρίπης. Γι' αυτό και υπουργείο Υγείας και ΕΟΦ έχουν ήδη εξασφαλίσει κοντά στις 4 εκατ. δόσεις του εμβολίου για τη γρίπη, το οποίο θα αρχίσει να χορηγείται άμεσα.


Ακολούθησε το Έθνος στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
Σε συναγερμό προετοιμασίας το ΕΣΥ
Στο πλαίσιο αυτό προετοιμάζονται όλες οι μονάδες Υγείας της χώρας, αφού ο κορονοϊός είναι πιθανό να εμφανισθεί το φθινόπωρο πιο δυναμικά. Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας στο πλαίσιο προετοιμασίας του συστήματος για πιθανή νοσηλεία πολλών περιστατικών από κορονοϊό, σκοπεύει από τον Σεπτέμβριο να θέσει σε 24ωρη λειτουργία πολλά Κέντρα Υγείας ανά τη χώρα.

Στόχος να μεταβαίνουν πρώτα εκεί οι συμπολίτες μας με ύποπτα συμπτώματα κορονοϊού και να μην υπάρχει συμφόρηση στα νοσοκομεία. Με τον τρόπο αυτό, βέβαια, θα αποφεύγεται και μία πιθανή διασπορά του ιού μέσα στα μεγάλα νοσηλευτικά ιδρύματα. Επίσης, σε 24ωρη λειτουργία θα τεθούν Κέντρα Υγείας που βρίσκονται στο κέντρο μεγάλων περιοχών με πολλούς κατοίκους.

Ήδη πάντως λειτουργούν σε 24ωρη βάση περίπου 6 Κέντρα Υγείας που είχαν ενεργοποιηθεί από την αρχή της πανδημίας για τον κορονοϊό. Παράλληλα αρκετά Κέντρα Υγείας που σήμερα λειτουργούν σε 12ωρες βάρδιες όπως αυτό στα Καμίνια και το Περιστέρι, αναμένεται να ξεκινήσουν να λειτουργούν σε 24ωρη βάση.