Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Κεραμέως: Μαθητές χωρίς μάσκα, δεν θα μπαίνουν στο σχολείο!

Η… ερώτηση του ενός εκατομμυρίου είναι, μετά τις ανακοινώσεις για τα σχολεία, ποιες θα είναι οι κυρώσεις για μαθητές που δεν θα φορούν μάσκ...


Η… ερώτηση του ενός εκατομμυρίου είναι, μετά τις ανακοινώσεις για τα σχολεία, ποιες θα είναι οι κυρώσεις για μαθητές που δεν θα φορούν μάσκα. Ύστερα από μέρες που η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν απαντούσε ευθέως, έστω και… αργά, η Νίκη Κεραμέως, έδωσε μια πρώτη απάντηση.




Όποιος εμφανιστεί χωρίς μάσκα στο σχολείο, είτε αυτός είναι μαθητής είτε γονέας, δεν θα μπαίνει μέσα διεμήνυσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης (26.08.2020) στην ΕΡΤ.

«Η μάσκα είναι υποχρεωτική. Όποιος έρθει χωρίς μάσκα στο σχολείο, δεν θα μπορεί να μπαίνει. Δεν θα μπορεί να συμμετέχει στο μάθημα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Στα σχολεία, γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές είναι υποχρεωμένοι να φορούν μάσκα» είπε η Νίκη Κεραμέως και όταν ρωτήθηκε αν στους γονείς που μπορεί να μην αφήνουν τα παιδιά τους να φορούν μάσκα στο σχολείο απάντησε πως «σε περίπτωση άρνησης ή προτροπής από γονείς για μη χρήση μάσκας θα ακολουθηθούν όλα τα παιδαγωγικά μέτρα που προβλέπονται. Δεν νοείται να είναι κανείς στο σχολείο χωρίς μάσκα».

Η υπουργός Παιδείας σημείωσε ότι δεδομένων των συνθηκών, η χρήση μάσκας είναι σαν τη ζώνη στο αυτοκίνητο, σαν τον εμβολιασμό ή σαν τη χρήση ειδικού καθίσματος για τα βρέφη στο αυτοκίνητο.




Οι τελικές αποφάσεις για το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία, αν το κουδούνι θα χτυπήσει δηλαδή στις 7 Σεπτεμβρίου ή στις 14 του μήνα, θα ανακοινωθούν την προσεχή Τρίτη (01.09.2020). «Υπάρχει προγραμματισμός για άνοιγμα των σχολείων στις 7 του μηνός, ωστόσο θα υπάρξουν ανακοινώσεις την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου. Περιμένουμε να επιστρέψουν όλοι οι εκδρομείς για να μην υπάρχουν μετακινήσεις ασυμπτωματικών», τόνισε.

Για τον αριθμό των μαθητών ανά τάξη επεσήμανε ότι «η πρόταση των ειδικών είναι η λειτουργία σε πλήρη σύνθεση, αλλά με αυξημένα μέτρα προστασίας. Η μάσκα είναι ένα αυστηρό μέτρο, πλην όμως λειτουργεί ως ασπίδα προστασίας, σύμφωνα με τους ειδικούς. Όπως, είπα και στη Βουλή η μάσκα σε καιρό πανδημίας είναι η μάσκα είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό εργαλείο, δεν είναι το μόνο ωστόσο. Έχουμε προβλέψει μια τεράστια ενημερωτική καμπάνια μέσω video και οδηγιών του ΕΟΔΥ. Επιπρόσθετα οι γιατροί σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο έχουν προβλέψει διαφορετικές ώρες διαλειμμάτων για να μειώσουν τον συγχρωτισμό των ομάδων».

Επίσης η Υπουργός Παιδείας έκανε αναφορά και στη χρήση των αντισηπτικών αλλά και στην πρόβλεψη για τον συχνότερο καθαρισμό των σχολικών μονάδων και κατά την ώρα λειτουργίας των σχολείων αλλά και μετά το πέρας των μαθημάτων.

Για τα κυλικεία στα σχολεία, η Νίκη Κεραμέως είπε ότι «θα λειτουργήσουν στη βάση των οδηγιών που εκδίδει ο ΕΟΔΥ σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών. Θα είναι μια προσαρμοσμένη λειτουργία στον καιρό της πανδημίας» διευκρίνισε.