Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Συνάντηση Δένδια με Πομπέο σήμερα στη Βιέννη - Έκτακτη τηλεδιάσκεψη των ΥΠΕΞ της ΕΕ

Ο Νίκος Δένδιας βρίσκεται στην Αυστρία όπου θα συναντηθεί σήμερα με τον Αμερικανό ομόλογό του, Μάικ Πομπέο και ακολούθως θα συμμετάσχει στο...

Μάικ Πομπέο: "Οι ΗΠΑ θα σεβαστούν το διεθνές δίκαιο" (Βίντεο)

Ο Νίκος Δένδιας βρίσκεται στην Αυστρία όπου θα συναντηθεί σήμερα με τον Αμερικανό ομόλογό του, Μάικ Πομπέο και ακολούθως θα συμμετάσχει στο έκτακτο συμβούλιο των ΥΠ.ΕΞ της Ευρωπαϊκής Ένωσης.




Συνάντηση με Πομπέο στην Βιέννη

Ο κ. Δένδιας θα συναντηθεί με τον Πομπέο στη Βιέννη όπου θα τον ενημερώσει λεπτομερώς για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ ήδη από χθες είχε επαφές με Αμερικανούς γερουσιαστές. Ο Ελληνας ΥΠ.ΕΞ είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Ρόμπερτ Μενέντεζ, τον οποίο ενημέρωσε για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, κάτι που έπραξε και με έναν ακόμη γερουσιαστή, τον Κρις βαν Χόλεν.

Σήμερα θα είναι η σειρά του Πομπέο να ενημερωθεί, με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ όλο αυτό το διάστημα, να τονίζει την ανησυχία του για τις κινήσεις της Τουρκίας στην περιοχή, αλλά να προσπαθεί παράλληλα να ενισχύσει τις «φωνές» για διάλογο μεταξύ Αγκυρας και Αθήνας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, ο Νίκος Δένδιας θα συναντηθεί και με τον Υπουργό Εξωτερικών της Αυστρίας, Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ. Οι συνομιλίες τους θα επικεντρωθούν στις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο.

Ο Δένδιας ενημερώνει το συμβούλιο των ΥΠ.ΕΞ της ΕΕ

Ιδιαίτερης σημασίας είναι το έκτακτο συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ σήμερα, όπου ο κ. Δένδιας θα ενημερώσει για τα όσα συμβαίνουν στην ανατολική Μεσόγειο.