Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Φούρνος θα γκρεμίστηκε.. Ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ Στόλτενμπεργκ κατηγόρησε την Τουρκία ότι εμποδίζει το εμπάργκο όπλων στη Λιβύη

Η Τουρκία συνεχίζει να εμποδίζει τις προσπάθειες του Οργανισμού του Συμφώνου του Βόρειου Ατλαντικού (ΝΑΤΟ) να συνεργαστεί με την Ευρωπαϊ...

Κεραυνοί» Στόλτενμπεργκ: Η Τουρκία εμποδίζει το εμπάργκο στη Λιβύη!

Η Τουρκία συνεχίζει να εμποδίζει τις προσπάθειες του Οργανισμού του Συμφώνου του Βόρειου Ατλαντικού (ΝΑΤΟ) να συνεργαστεί με την Ευρωπαϊκή Ένωση για να επιβληθεί η εφαρμογή του εμπάργκο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών με σκοπό να σταματήσει η ροή όπλων και πυρομαχικών στην εμπόλεμη Λιβύη, στηλίτευσε χθες Τετάρτη ο Γενικός Γραμματέας του NATO Γενς Στόλτενμπεργκ από το Βερολίνο όπου συμμετείχε σε συμβούλιο των υπουργών Αμύνης της ΕΕ.

Ο Στόλτενμπεργκ τόνισε ότι η ατλαντική συμμαχία αναζητεί τρόπους να συντονιστεί με την επιχείρηση «Ειρήνη» της ΕΕ, που η Τουρκία διατείνεται ότι στρέφεται εναντίον της αναγνωρισμένης από τον ΟΗΕ (ισλαμιστικής) Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (GNA) του (Τουρκολίβυου) πρωθυπουργού Φαγιέζ αλ Σαράτζ.




Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου έχει δηλώσει ότι η επιχείρηση «Ειρήνη» ευνοεί τον στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ, τον διοικητή των στρατευμάτων της Βουλής των Αντιπροσώπων, που ελέγχει την Κυρηναϊκή και μάχονται ενάντια στους ισλαμιστές του καθεστώτος Σαράτζ.

Πολλοί στην ΕΕ είναι πεπεισμένοι ότι η Άγκυρα δεν συνεργάζεται απλούστατα διότι είναι η ίδια αυτή που προμηθεύει οπλισμό και πυρομαχικά στις δυνάμεις που δηλώνουν πίστη στην ισλαμιστική κυβέρνηση.

Οι μεταφορές οπλισμού και τζιχαντιστών στη Λιβύη από την Τουρκία, με αεροσκάφη και πλοία, είναι αποδεδειγμένες με ατράνταχτες αποδείξεις και τις έχει παραδεχτεί με υπερηφάνεια και ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν.

Υψηλόβαθμος Ευρωπαίος αξιωματούχος σημείωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα εκφράσει εκ νέου τη βούλησή της να υπάρξει συντονισμός με την πρωτοβουλία του NATO στο Βερολίνο, για παράδειγμα σε ό,τι αφορά την ανταλλαγή πληροφοριών.

Έχουν καταγγελθεί αναρίθμητες παραβιάσεις του εμπάργκο όπλων του ΟΗΕ.

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας προειδοποίησε πρόσφατα ότι θα επιβληθούν κυρώσεις στην περίπτωση που ξένες δυνάμεις συνεχίζουν να το παραβιάζουν.

Μάλλον του… διαφεύγει του Χάικο Μάας ότι και η χώρα του εμπλέκεται, σύμφωνα με κάποια δημοσιεύματα, στην παραβίαση του εμπάργκο όπλων στη Λιβύη.

Η Λιβύη, χώρα με υπέδαφος πλούσιο σε πετρέλαιο, παραμένει βυθισμένη σε χαοτική κατάσταση από το 2011, όταν είχε ανατραπεί το αραβοσοσιαλιστικό καθεστώς του Μουάμαρ Καντάφι.

Όλες οι προσπάθειες μεσολάβησης προκειμένου να αποκατασταθεί η ειρήνη στη χώρα, συμπεριλαμβανομένης της συνόδου του Βερολίνου τον Ιανουάριο, όταν οι κυβερνήσεις που συμμετείχαν υποσχέθηκαν να εφαρμόσουν το εμπάργκο όπλων, έχουν αποτύχει.