Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ερντογάν δια στόματος Γενί Σαφάκ: «Αν η Ελλάδα δεν αλλάξει γνώμη τα νερά θα θερμανθούν εκ νέου»…

Ο υπουργός Αμύνης Χουλουσί Ακάρ ανέφερε τα εξής: “Ενημερώσαμε την απέναντι πλευρά πως είμαστε έτοιμοι για να γίνει στην Άγκυρα η 4η σ...

Πόλεμος! Ρεπορτάζ για ελληνοτουρκικό θερμό επεισόδιο ...

Ο υπουργός Αμύνης Χουλουσί Ακάρ ανέφερε τα εξής:

“Ενημερώσαμε την απέναντι πλευρά πως είμαστε έτοιμοι για να γίνει στην Άγκυρα η 4η συνάντηση. Σε αυτές τις συναντήσεις περιμένουμε να μετάσχει και η ελληνική πλευρά. Εμείς λέμε από κοινού να βρούμε την απάντηση στο τι μπορούμε να κάνουμε μαζί. Για αυτό το λόγο εμείς τους γείτονές μας τους καλούμε προς αυτή την κατεύθυνση, να εργαστούμε από κοινού, οι κοινότητες, συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για το αν μπορούμε να κάνουμε κάτι για τους ανθρώπους εκεί.




Για μία ακόμη φορά όμως επιθυμώ να αναφέρω πως αυτό δεν πρέπει να το εκλάβουν ως αδυναμία και ότι η άλλη πλευρά πρέπει να κάνει ότι πρέπει. Όλοι πρέπει να ξέρουν πως δεν θα επιτρέψουμε οποιοδήποτε τετελεσμένο και ότι οποιαδήποτε λύση στην Κύπρο ή στην Ανατολική Μεσόγειο στην οποία δεν εμπλέκεται η Τουρκία και η KKTC, δεν έχει ελπίδα επιβίωσης.”
……..

(Σχ. Μεταφρ.: Ακολουθεί το σχόλιο της εφημερίδας)

Η τρίτη συνάντηση στο πλαίσιο των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης έγινε στην Αθήνα μεταξύ 17 και 20 Φεβρουαρίου 2020. Οι πλευρές αναμένεται τις επόμενες ημέρες να συναντηθούν στην Άγκυρα για την 4η συνάντηση. Στις πρώτες τρεις συναντήσεις, η τουρκική επιτροπή, έθεσε στο τραπέζι όλα τα προβληματικά θέματα, στα πλαίσια της οδηγίας “Να θέσετε επί τάπητος όλα τα θέματα που μέχρι σήμερα υπάρχουν σε Αιγαίο, Αν. Μεσόγειο και Κύπρο”.
…….
ΤΑ ΝΕΡΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΝΑ ΘΕΡΜΑΝΘΟΥΝ

Οι επαφές αναμένεται να συνεχιστούν έχοντας στο επίκεντρο το μνημόνιο Παπούλια Γιλμάζ του 1988. Από την άλλη μεριά η Άγκυρα είναι αποφασισμένη για όσο συνεχίζονται οι συνομιλίες να μην επιτρέψει τετελεσμένα που να προέρχονται από την Αθήνα. Δεν πρόκειται να δοθεί ευκαιρία ούτε για το στάτους των νήσων του Αιγαίου που έχει καθοριστεί με τη συνθήκη της Λωζάνης, ενώ και στον αγώνα της Κύπρου, η Τουρκία κάθεται στο τραπέζι με τις κόκκινες γραμμές της και χωρίς υποχώρηση. Μέχρι σήμερα η πρόταση της Τουρκίας “Να μοιραστούμε από κοινού τους πόρους της περιοχής”, δεν είχε απόκριση. Στην κατεύθυνση αυτή, τα νερά που στην Μεσόγειο επέστρεψαν στην κανονική τους κατάσταση, σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν αλλάξει γνώμη για τα αιτήματα της που η Άγκυρα κρίνει ως απαράδεκτα, τότε θεωρείται βέβαια πως τα νερά θα θερμανθούν εκ νέου.

………..

Γενι Σαφάκ. 31/7/2020

Σχ tourkikanea.gr. Εξ όσων είχαμε μάθει τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης είχαν φτάσει στο επίπεδο του να συζητάνε οι επιτροπές μεταξύ τους για το πού θα πάνε διακοπές ο καθένας… Καμία δηλαδή ουσία. Υπό αυτή την έννοια η παραπομπή σε ένα τέτοιο διάλογο γίνεται ουσιαστικά για να δικαιολογήσει η Άγκυρα την αναστολή των ερευνών που είχε εξαγγείλει. Πρόκειται για μία αναστολή της θερμής σύγκρουσης και όχι για ακύρωση. Για αυτό και η χώρα μας πρέπει να εκμεταλλευτεί το χρόνο που κέρδισε. Αύξηση θητείας, νομοσχέδιο για την εθνοφυλακή και άμεση ενδυνάμωση σε εξοπλισμούς του Ε.Σ. Ακούει κανείς εκεί ψηλά ;

Η Τουρκία θέλει να γίνει Οθωμανία, το καταλαβαίνουμε αυτό ;