Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Βηρυτός: Διαδηλωτές πολιορκούν κυβερνητικά κτήρια - Εισέβαλαν σε υπουργεία

Ακούστηκαν πυροβολισμοί στο σημείο των κινητοποιήσεων στο κέντρο της Βηρυτού - Πληροφορίες για νεκρό αστυνομικό - 110 τραυματίες, εκ των οπ...

beirut-0

Ακούστηκαν πυροβολισμοί στο σημείο των κινητοποιήσεων στο κέντρο της Βηρυτού - Πληροφορίες για νεκρό αστυνομικό - 110 τραυματίες, εκ των οποίων οι 32 νοσηλεύονται - Νωρίτερα, η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα εναντίον διαδηλωτών που προσπάθησαν να μπουν στο Κοινοβούλιο - Πρόωρες εκλογές θα προτείνει ο πρωθυπουργός




Δεκάδες διαδηλωτές εισέβαλαν στις εγκαταστάσεις του υπουργείου Εξωτερικών στη Βηρυτό σήμερα, φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης και του πολιτικού κατεστημένου, αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες. Εκπρόσωπος της αστυνομίας έκανε λόγο για έναν νεκρό αστυνομικό. Οι διαδηλωτές έκαψαν επίσης μια φωτογραφία του προέδρου Μισέλ Αούν.

Οι διαδηλωτές έκαναν έφοδο απόψε στο υπουργείο Ενέργειας στη Βηρυτό, στοχοθετώντας σειρά υπουργείων, μετά τη διαδήλωση εναντίον των αρχών που θεωρούν υπεύθυνες για τις φονικές εκρήξεις στο λιμάνι της πρωτεύουσας του Λιβάνου.

Σύμφωνα με τις εικόνες που μεταδίδονται ζωντανά από λιβανέζικα τηλεοπτικά δίκτυα, οι διαδηλωτές εισέβαλαν στο κτήριο με τις δυνάμεις ασφαλείας να μην μπορούν να τους εμποδίσουν.

Την ίδια ώρα, ο αριθμός των ανθρώπων που έχει τραυματιστεί στις συγκρούσεις μεταξύ της αστυνομίας και των διαδηλωτών στο κέντρο της Βηρυτού αυξήθηκε σε 238, όπως έγινε γνωστό από τον Ερυθρό Σταυρό του Λιβάνου.

«Διαδηλώσεις στη Βηρυτό: «Ο Ερυθρός Σταυρός του Λιβάνου (#LebaneseRedCross) μετέφερε 63 ανθρώπους σε κοντινά νοσοκομεία και προσέφερε τις πρώτες βοήθειες σε 175 ανθρώπους επιτόπου», ανέφερε ο Ερυθρός Σταυρός σε ένα tweet.

«Θα μείνουμε εδώ. Καλούμε τον λαό του Λιβάνου να καταλάβει όλα τα υπουργεία», φώναζε ένας διαδηλωτής από το μεγάφωνο.

Η έφοδος των διαδηλωτών στο κτίριο του ΥΠΕΞ, που μεταδόθηκε ζωντανά από την τηλεόραση, πραγματοποιήθηκε, την ώρα που οι δυνάμεις ασφαλείας είχαν στραμμένη την προσοχή τους στη συγκέντρωση χιλιάδων άλλων ανθρώπων στο κέντρο της πόλης, οι οποίοι αξίωναν από τις αρχές του Λιβάνου να λογοδοτήσουν για τη γιγαντιαία έκρηξη στο λιμάνι πριν από 4 ημέρες, η οποία στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από 150 ανθρώπους.




Την ίδια ώρα, άλλες ομάδες διαδηλωτών πολιορκούσαν τα κτίρια των υπουργείων Εξωτερικών και Εμπορίου, μετά την ογκώδη κινητοποίηση κατά των αρχών, στις οποίες οι πολίτες επιρρίπτουν την ευθύνη για τις πολύνεκρες εκρήξεις που ισοπέδωσαν την περασμένη Τρίτη μέρος της πρωτεύουσας του Λιβάνου.