Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η οικονομία του Ερντογάν καταρρέει: Ύφεση 9,9 % – Πτώση της βιομηχανικής παραγωγής 16,5% – Η λίρα στα τάρταρα

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μπορεί να εξαντλεί σε βάρος της Ελλάδας και όχι μόνο την επιθετική ρητορική του, προκειμένου να απ...


Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μπορεί να εξαντλεί σε βάρος της Ελλάδας και όχι μόνο την επιθετική ρητορική του, προκειμένου να αποπροσανατολίσει την τουρκική κοινή γνώμη από τα εσωτερικά προβλήματα της χώρας του και κυρίως από αυτό της οικονομίας, όμως όσο προσπαθεί, τόσο δεν έχει αποτέλεσμα, καθώς η κατάσταση στη γείτονα γίνεται χειρότερη.




Το γαϊτανάκι των προκλήσεων δεν σταματά, απεναντίας γίνεται χειρότερο, όσο η τουρκική λίρα καταρρέει, όπως δείχνουν και τα τελευταία στοιχεία.

Συγκεκριμένα, σήμερα Δευτέρα η τουρκική λίρα κυμάνθηκε κοντά στο ιστορικό χαμηλό ρεκόρ της, καθώς τα δεδομένα έδειξαν πως η τουρκική οικονομία συρρικνώθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό των δέκα και περισσότερων τελευταίων ετών λόγω της πανδημίας της Covid-19.

Η λίρα σημείωσε πτώση 0,2%, στις 7,3511 έναντι του δολαρίου, και ανταλλάσσεται λίγο πάνω από το ιστορικό χαμηλό των 7,4161, καθώς το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν μειώθηκε 9,9% το δεύτερο τρίμηνο, παρόλο που τα πήγε καλύτερα από την πρόβλεψη των οικονομολόγων, που έκαναν λόγο για μείωση κατά 11,8%.

Συγκεκριμένα, η ύφεση είναι 9,9 % στο δεύτερο τρίμηνο, η πτώση της βιομηχανικής παραγωγής στο 16,5% κι οι υπηρεσίες -25%.

Το τουρκικό νόμισμα έχει χάσει περίπου 19% έναντι του δολαρίου φέτος, παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις της κεντρικής τράπεζας και αναλυτές λένε πως η μείωση της ισοτιμίας του θα ήταν χειρότερη, αν μέτρα που ελήφθησαν από την αμερικανική κεντρική τράπεζα δεν είχαν ασκήσει πίεση στο δολάριο.