Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΑΛΙ ΞΥΛΟ ΘΑ ΦΑΝΕ... Απειλές Ακάρ: «Μείνετε 6 ν.μ. μακριά από το Όρουτς Ρέις... Το τουρκικό Ναυτικό έχει ξεκάθαρες εντολές»

ΜΕ νέα NAVTEX αντέδρασε η Τουρκία στην εξαγγελία ελληνικής αεροναυτικής άσκησης στην περιοχή της ελληνικής υφαλοκρηπίδας στην ευρύτερη περι...


ΜΕ νέα NAVTEX αντέδρασε η Τουρκία στην εξαγγελία ελληνικής αεροναυτικής άσκησης στην περιοχή της ελληνικής υφαλοκρηπίδας στην ευρύτερη περιοχή ΝΑ Κρήτης, Καρπάθου, Ρόδου και Νοτίως Καστελορίζου.




Η ελληνική NAVTEX ουσιαστικά είναι η αναγγελία για συνέχεια της παραμονής μονάδων του ΠΝ στην περιοχή όπου δραστηριοποιείται το τουρκικό ερευνητικό σκάφος για επιτήρησή του και μόνο.

Με τη νέα NAVTEX οι Τούρκοι αναφέρουν ως άκυρη την αντίστοιχη ελληνική, λέγοντας πως απαγορεύεται σε οποιοδήποτε άλλο σκάφος να βρεθεί σε απόσταση μικρότερη των 6ν.μ. από το «Όρουτς Ρέις».

Παράλληλα ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, εξαπέλυσε απειλές λέγοντας πως το τουρκικό Ναυτικό έχει ξεκάθαρη εντολή: Να προστατέψει την αποστολή του τουρκικού ερευνητικού σκάφους με κάθε τρόπο.

«Οι Ναυτικές μας Δυνάμεις συνεχίζουν τις δραστηριότητές τους στις περιοχές του Αιγαίου, της Μεσογείου και της Μαύρης Θάλασσας, είμαστε αποφασισμένοι και έχουν εντολή να προστατεύσουν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας μας και του ευγενούς έθνους μας.

Θα εκπληρώσουν την αποστολή τους και τα καθήκοντά τους με κάθε τρόπο! Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας» είπε σε δηλώσεις του ο θρασύτατος Χουλουσί Ακάρ.

Ο Ακάρ χαρακτήρισε την ελληνική αντι-navtex στην περιοχή ως «προκλητική ενέργεια που δεν συνάδει με την καλή γειτονία και παραβιάζει το δίκαιο της θάλασσας», σύμφωνα με δημοσίευμα της Yeni Safak.