Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ξημερώματα 23ης Αυγούστου... Το ORUC REIS ξαναγυρίζει... Θα διαψεύσει όλα τα σενάρια το προκλητικό των τούρκων...;;;

Αναστροφή προς την Ελλαδική Υφαλοκρηπίδα έκανε από τη νύχτα το ORUC REIS παρά το γεγονός ότι η NATVAX για την παρουσία του στην περιοχή λήγ...


Αναστροφή προς την Ελλαδική Υφαλοκρηπίδα έκανε από τη νύχτα το ORUC REIS παρά το γεγονός ότι η NATVAX για την παρουσία του στην περιοχή λήγει σήμερα... Το τουρκικό πλοί όχι μόνο δεν απομακρύνεται αλλά επανέρχεται...




Τα σενάρια που εξετάζονταν για τις κινήσεις τους από σήμερα και μετά ήταν τρία... Το πρώτο σενάριο ήταν την Κυριακή (23/8) το ερευνητικό να αποχωρήσει από την περιοχή μαζί με τον στολο που τον συνοδεύει.

Αυτό θα σήμαινε άμεση αποκλιμάκωση από την Τουρκία, αλλά η πορεία του τα ξημερώματα της Κυριακής δείχνει άλλα..

Το δεύτερο σενάριο είναι να φύγει το Oruc Reis μαζί με τα συνοδευτικά πλοία και ο τουρκικός στόλος να παραμείνει στο Αιγαίο. Αυτό θα σημαίνει ότι και ο ελληνικός στόλος θα μείνει στις θέσεις του και θα παρακολουθεί τις επόμενες κινήσεις.

Το τρίτο και τελευταίο σενάριο θα ήταν να έφευγαν και να επέστρεφαν όλοι στις βάσεις τους ή να βγει μία νέα NAVTEX και το Oruc Reis να παραμείνει στην περιοχή για νέες έρευνες. Εάν συμβεί ένα τέτοιο γεγονός τότε θα περιμένουμε να βγει μία νέα NAVTEX το πρωί της Δευτέρας.

Φαίνεται όμως μέχρι στιγμής ότι κανένα από τα τρία σενάρια δεν ισχύει..