Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ... Φιλόδοξο πρόγραμμα εκδηλώσεων της Κοινότητας Σίδνεϊ για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Το 2021, σηματοδοτεί τα 200 χρόνια της διακήρυξης της Ελλάδας για τον Πόλεμο της Ανεξαρτησίας από την Οθωμανική Αυτοκρατορία θα εορταστεί ε...


Το 2021, σηματοδοτεί τα 200 χρόνια της διακήρυξης της Ελλάδας για τον Πόλεμο της Ανεξαρτησίας από την Οθωμανική Αυτοκρατορία θα εορταστεί ευρέως σε όλο τον κόσμο.

Στο Σύδνεϋ, η Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Νέας Νοτίου Ουαλίας και η οργανωτική της επιτροπή που συστάθηκε τον Δεκέμβριο του 2019 αποτελούμενη από αξιόλογους Ελληνοαυστραλούς, θα παρουσιάσει έναν μεγάλο αριθμό εκδηλώσεων με σκοπό να τονίσει και να γιορτάσει αυτό το σημαντικό ορόσημο της ιστορίας.




Το πρόγραμμα έχει επιμεληθεί προσεκτικά για να καλλιεργήσει διορατικότητα, να προκαλέσει σκέψη και να εμπνεύσει μέσα από μια σειρά διαλέξεων, θεατρικών έργων, εκθέσεων, συναυλιών, προβολών ταινιών και συζητήσεων. Περισσότερες από 20 εκδηλώσεις έχουν ήδη προγραμματιστεί, ωστόσο αναμένεται να ανακοινωθούν και άλλες στις ερχόμενες εβδομάδες.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Νέας Νοτίου Ουαλίας, κ. Χάρης Δανάλης ανέφερε «Το 2021 σηματοδοτεί την επέτειο μιας σημαντικής χρονιάς στην ελληνική ιστορία και είμαστε στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσουμε μια σειρά εκδηλώσεων γι’ αυτό τον σκοπό. Ήταν σημαντικό για εμάς να επιλέξουμε να συνεργαστούμε με καλλιτέχνες και να συντονίσουμε εκδηλώσεις που πραγματικά τιμούν τη σημασία αυτής της στιγμής στην ιστορία μας».

Μεταξύ των πολλών εκδηλώσεων που ανακοινώνονται σήμερα, είναι και η συναυλία με θέμα τον ελληνικό εθνικό ύμνο στο σύνολό του, υπό τη διεύθυνση συμφωνικής ορχήστρας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Great Hall του Πανεπιστημίου του Σύδνεϋ.

Ο Ύμνος εις την Ελευθερίαν είναι το ποίημα που έγραψε ο Διονύσιος Σολωμός το 1823, ο οποίος αποτελείται από 158 τετράστιχα. Το ποίημα αυτό γράφτηκε ουσιαστικά υπό τον ήχο των Τουρκικών πυροβόλων στην ηρωική Μάχη του Μεσολογγίου, και αργότερα έγινε ο ύμνος του Έθνους μας. Είναι ο μεγαλύτερος σε μέγεθος εθνικός ύμνος που υπάρχει και σπάνια απαγγέλλεται πλήρως, καθιστώντας το ένα ιδιαίτερα μοναδικό γεγονός.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ