Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ και για τους νέους... Μετά την 17χρονη στην Θεσσαλονίκη ΔΙΑΣΩΛΗΝΩΘΗΚΕ και 15χρονος στην Αλεξανδρούπολη...!!!

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για το Σάββατο (22.08.2020) πέρα από την άνοδο στα συνολικά κρούσματα που είναι 264 με την Αττική να έχει πάνω από...

Κορωνοϊός: Αναλυτικά τα νέα μέτρα από 1 Αυγούστου - Μάσκα παντού ...

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για το Σάββατο (22.08.2020) πέρα από την άνοδο στα συνολικά κρούσματα που είναι 264 με την Αττική να έχει πάνω από 90 εμφανίζει και αυξημένο το συνολικό αριθμό των διασωληνωμένων, που από 28 την Παρασκευή ανέβηκαν στους 31.




Ανάμεσα και δυο ανήλικοι. Το 17χρονο κορίτσι που νοσηλεύεται διασωληνωμένη στο ΑΧΕΠΑ και ένα αγόρι 15 ετών που σύμφωνα με πληροφορίες είναι στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης.

Τον κώδωνα του κινδύνου για τους νέους κρούει και ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Αθανάσιος Δημόπουλος, ο οποίο φιλοξενήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha. Απάντησε μάλιστα και στις θεωρίες συνωμοσίας για τη χρήση μάσκας από τα μικρά παιδιά.

«Οι τεκμηριωμένες παρουσιάσεις επιστημονικών δεδομένων και έγκυρα ρεπορτάζ δείχνουν την πραγματική εικόνα που έχουμε, όπως επίσης και η περιγραφή από ανθρώπους που έχουν νοσήσει από κορονοϊό. Έχουμε να κάνουμε με έναν ιό που συχνά δεν δημιουργεί προβλήματα στα νέα άτομα, αλλά μπορεί να γίνει διασπορά από αυτά σε ευπαθείς και ευάλωτες ομάδες. Εξάλλου όταν αυξηθεί πολύ ο αριθμός όπως συμβαίνει τελευταία στην Ελλάδα αρχίζουμε και βλέπουμε και νεαρότερα άτομα να νοσούν βαριά, να νοσηλεύονται και να χρειάζονται ακόμη και μηχανική υποστήριξη της αναπνοής».