Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ...;;; 14 εικονικές αερομαχίες... Συνεχίζονται οι τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο: 47 παραβιάσεις και 14 εμπλοκές!

Για μια ακόμη φορά η τουρκική πολεμική αεροπορία πραγματοποίησε υπερπτήσεις πάνω από τις Οινούσσες, τη νήσο Παναγιά και τους Ανθρωποφάγ...

paraviaseis_6

Για μια ακόμη φορά η τουρκική πολεμική αεροπορία πραγματοποίησε υπερπτήσεις πάνω από τις Οινούσσες, τη νήσο Παναγιά και τους Ανθρωποφάγους

«Κόκκινο» χτύπησε σήμερα η ένταση πάνω από το Αιγαίο καθώς η τουρκική πολεμική αεροπορία προέβη σε 47 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου οι οποίες σε 14 περιπτώσεις εξελίχθηκαν σε εικονικές αερομαχίες με τα ελληνικά αεροσκάφη που σηκώθηκαν να τα αναχαιτίσουν.




Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, σήμερα Τετάρτη πέταξαν πάνω από το Αιγαίο 28 τουρκικά αεροσκάφη με τα 18 από αυτά να είναι οπλισμένα!

Τα τουρκικά αεροσκάφη προέβησαν σε 47 παραβιάσεις και 33 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών.

Τέσσερις εκ των ανωτέρω παραβιάσεων ήταν οι υπερπτήσεις που πραγματοποίησαν τουρκικά ζεύγη F-16.

Συγκεκριμένα, λίγο μετά τις 15:00 (στις 15:07) ζεύγος τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών F-16 πραγματοποίησε υπερπτήση πάνω από το νησί Ανθρωποφάγοι στα 21.000 πόδια.

Ένα λεπτό αργότερα (15:08), ένα δεύτερο ζευγάρι τουρκικών F-16 πέταξε ξανά πάνω από τους Ανθρωποφάγους, στα 12.000 πόδια.

Ακολούθως, στις 16:29, ζεύγος τουρκικών F-16 πραγματοποίησε νέες υπερπτήσεις πάνω από την Παναγιά και τις Οινούσσες στα 25.000 πόδια.

Σε όλες τις περιπτώσεις τα τουρκικά αεροσκάφη αναχαιτίστηκαν από τα ελληνικά μαχητικά σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.