Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Σε ολόκληρο το Αιγαίο να τελειώνουμε... «Εξετάζουμε ήδη την επέκταση χωρικών μας υδάτων στα 12 μίλια και νοτίως της Κρήτης»...

Την επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια, και στην περιοχή νοτίως της Κρήτης, εξετάζει ήδη η κυβέρνηση, αποκάλυψε από το βήμ...


Την επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια, και στην περιοχή νοτίως της Κρήτης, εξετάζει ήδη η κυβέρνηση, αποκάλυψε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.




Κλείνοντας στη Βουλή τη συζήτηση για την κύρωση των συμφωνιών της Ελλάδας με την Ιταλία και την Αίγυπτο για την οριοθέτηση ΑΟΖ, ο Νίκος Δένδιας, σημείωσε πως οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εξωτερικών μελετούν ήδη τους χάρτες, ώστε το προσεχές διάστημα να υπάρξει επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης και στην περιοχή που περιλαμβάνει η Συμφωνία με την Αίγυπτο.

«Σας προλέγω ότι έχει δοθεί εντολή για να αρχίσει η εργασία των ωκεανογράφων, ώστε να κάνουμε και επέκταση των χωρικών υδάτων στο πλαίσιο της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης που συνήψαμε με την Αίγυπτο. Και αυτό θα γίνει.

»Για τις υπόλοιπες περιοχές που δεν έχουμε Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη θα προχωρήσουμε στον βαθμό που αυτό είναι εφικτό τις διαπραγματεύσεις και από εκεί και πέρα θα προχωρήσουμε και εκεί σε ανάλογες επεκτάσεις», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Δένδιας.

Ο ίδιος χαρακτήρισε επιλογή τη μη αναγραφή -όπως έγινε με την Ιταλία- στο προοίμιο της συμφωνίας με την Αίγυπτο, της δυνατότητας προσφυγής στη Χάγη σε περίπτωση μελλοντικής αμφισβήτησης της Συμφωνίας, λέγοντας ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης από τρίτη χώρα.