Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Στις 12.00 οι ανακοινώσεις για τον ανασχηματισμό από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο. Τα ονόματα που ακούγονται...

Στις ανακοινώσεις για τον ανασχηματισμό θα προχωρήσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, σήμερα, στις 12:00 το μεσημέρι, όπως έ...


Στις ανακοινώσεις για τον ανασχηματισμό θα προχωρήσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, σήμερα, στις 12:00 το μεσημέρι, όπως έγινε γνωστό. Σημειώνεται ότι στο ανακοινωθέν δεν γίνεται λόγος για «ανασχηματισμό», αλλά για «λειτουργικές βελτιώσεις στο κυβερνητικό σχήμα» γεγονός που απηχεί στα όσα δήλωσε χτες ο κ. Πέτσας: «Δεν γίνεται ανασχηματισμός. Μόνον διορθωτικές αλλαγές τις οποίες αποφασίζει ο πρωθυπουργός για ενίσχυση του κυβερνητικού έργου» ξεκαθάρισε ο κ. Πέτσας, μιλώντας στον ΑΝΤ1, χτες, Δευτέρα.




Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξήγησε ότι υπάρχουν τομείς που χρειάζονται επιτάχυνση και ενίσχυση, δίνοντας ως παράδειγμα τη διαχείριση των χρημάτων από το ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης.

Τα πρόσωπα που ακούγονται για τον ανασχηματισμό

Με βάση σενάρια που κυκλοφόρησαν για τον ανασχηματισμό, κεντρικό πρόσωπο φαίνεται πως θα είναι ο νυν υφυπουργός Δημοσιονομικής Πολιτικής, Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο οποίος θα ασχοληθεί με το Ταμείο Ανάκαμψης, καθώς ήδη μετέχει στην εκτελεστική γραμματεία για το ευρωπαϊκό ταμείο. Ο κ. Σκυλακάκης δεν αποκλείεται να αναβαθμιστεί σε αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, όπως μετέδωσε το OPEN. Ο σταθμός έκανε λόγο για περιορισμένης εμβέλειας ανασχηματισμό, σημειώνοντας ότι θα είναι προσαρμοσμένος στο Ταμείο Ανάκαμψης και θα αφορά κατά κύριο λόγο σε νυν υφυπουργούς, βουλευτές και γενικούς γραμματείς.

Πέραν του κ. Σκυλακάκη, ο Νίκος Παπαθανάσης φέρεται να αναβαθμίζεται σε αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, σύμφωνα πάντα με τον ίδιο σταθμό. Ταυτόχρονα, με έξτρα θέσεις υφυπουργών ενδέχεται να ενισχυθούν τα υπουργεία: Υποδομών και Μεταφορών, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και Υγείας. Τέλος, η γενική γραμματέας, Αλεξάνδρα Σδούκου, αναμένεται να πληρώσει τη θέση του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γεράσιμου Θωμά, ο οποίος παραιτήθηκε προκειμένου να αναλάβει τη θέση του Γενικού Διευθυντή Φορολογίας και Τελωνειακής Ένωσης της Ε.Ε. ενώ αναμένεται να ανακοινωθεί και ο αντικαταστάτης του Δημήτρη Κράνη, ο οποίος υπέβαλε την παραίτησή του, την προηγούμενη εβδομάδα.