Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Παγώνη για κρούσματα κορωνοϊού: Ο δείκτης μεταδοτικότητας είναι στο 1 και πάει προς τα πάνω

Ο δείκτης μεταδοτικότητας είναι στο 1 και πάει προς τα πάνω προειδοποιεί η πρόεδρος νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας Ματίνα Παγώνη «Ο δείκ...


Ο δείκτης μεταδοτικότητας είναι στο 1 και πάει προς τα πάνω προειδοποιεί η πρόεδρος νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας Ματίνα Παγώνη
«Ο δείκτης μεταδοτικότητας έχει φθάσει στο 1. Είναι στο 1 και πάει προς τα πάνω» προειδοποίησε η Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας – Πειραιά, σχολιάζοντας το γεγονός ότι για τέταρτη μέρα την Πέμπτη είχαμε τριψήφια κρούσματα.




«Ό,τι γίνεται σήμερα θα τα δούμε περίπου σε 10 με 15 μέρες. Αν ξεκινήσουν νοσηλείες, διασωληνώσεις, τότε τα πράγματα έχουν ξεφύγει τελείως. Είχαμε φτάσει στο 0,20 – 0,25 ήμασταν πολύ καλά το Μάιο. Ας ευχηθούμε ότι δε θα υπάρξει άλλη αύξηση. Πρέπει να περιοριστεί το όριο των συγκεντρώσεων σε κάτω από 50 άτομα για να ξεπεράσουμε τον σκόπελο» σημείωσε η κ. Παγώνη σε συνέντευξή της στον ΣΚΑΙ.

«Ανησυχούμε παρά πολύ, αλλά είμαστε ψύχραιμοι γιατί ο πανικός δεν φέρνει καλά αποτελέσματα» επισήμανε. Όπως εξήγησε, είναι δύσκολες οι ημέρες που διανύουμε, και θα είναι δύσκολες μέχρι τις 20 Αυγούστου γιατί όλοι θα βγουν, όλοι θα πάνε στα νησιά. «Χρειάζεται απόσταση πάνω από δύο μέτρα και μετά μάσκα και πλύσιμο χεριών» σημείωσε.




«Σε εσωτερικούς χώρους χρειάζεται μάσκα όλοι και μάσκα και σε εξωτερικούς χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός» δήλωσε η γιατρός. «Όσο περισσότερος πληθυσμός υπάρχει, τόσο περισσότερα τα κρούσματα» εξήγησε για την αύξηση των κρουσμάτων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Για τον Πόρο ανέφερε ότι γίνεται εύκολα ιχνηλάτηση, γιατί είναι περιορισμένος ο χώρος. «Χρειάζεται μάσκα μέσα και έξω όλοι, δεν ξέρουμε ποσά είναι τα κρούσματα δεν ξέρουμε ποιος είναι ο διπλανός μας. Ειδικά στον Πόρο οπουδήποτε και στο καφέ μάσκα, μέχρι να γίνει ιχνηλάτηση να δούμε πώς θα πάνε τα πράγματα» σχολίασε.

«Το εμβόλιο το ξεχνάμε για φέτος. Τα εμβόλια έχουν συγκεκριμένες φάσεις και πρέπει να είναι ασφαλή. Από το 2021 το εμβόλιο» πρόσθεσε η γιατρός.

Πηγή: skai.gr