Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΟΡΙΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΝ... Οι τούρκοι δεν πρόκειται να κάνουν σπιθαμή όσο βρίσκεται εδώ το Αμερικανικό Αεροπλανοφόρο...!!! Καθηλωμένο το Oruc Reis στην Αττάλεια!

Το Αμερικανικό αεροπλανοφόρο πέρασε ήδη την διώρυγα του Σουέζ και βρίσκεται Νότια της Κρήτης, όπως ενημε΄ρωνε το stoxos.gr από εχθές το...



Το Αμερικανικό αεροπλανοφόρο πέρασε ήδη την διώρυγα του Σουέζ και βρίσκεται Νότια της Κρήτης, όπως ενημε΄ρωνε το stoxos.gr από εχθές το βράδυ....

Αυτός είναι ο λόγος που παραμένει καθηλωμένο στην Αττάλεια το Oruc Reis, αυτός είναι και ο λόγος που κάποιες μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού της τουρκίας αποσύρονται στο Ναύσταθμο της Μαρμαρίδας (που κάποιοι την αναφέρουν ως Ακσάζ). Οι τούρκοι γνωρίζουν εδω και 3 μέρες μόλις έβαλε ρότα για το Σουέζ την πορεία του αεροπλανοφόρου.




Οι τούρκοι δεν πρόκειται να κάνουν σπιθαμή προς την ελληνική υφαλοκρηπίδα όσο βρίσκεται στην περιοχή το Αμερικανικό αεροπλανοφόρο που δεν θα κάνει γρήγορο πέρασμα, αλλα θα συνεκπαιδεύσει τα μαχητικά που φέρει με μαχητικά της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Στην άσκηση αναμένεται να λάβουν μέρος ελληνικά F-16 από το αεροδρόμιο της Σούδας και F-18 του αμερικανικού αεροπλανοφόρου.

Το "Αϊζενχάουερ" φέρει περίπου 90 πολεμικά αεροπλάνα και ελικόπτερα και έχει πλήρωμα 5.600 άτομα και η παρουσία του στα ελληνικά νερά θα διαρκέσει τουλάχιστον δυο ημέρες.

Σημαντικός αριθμός τουρκικών πλοίων φεύγουν από το Καστελόριζο και επιστρέφουν στις βάσεις τους.

Αυτή είναι η εικόνα που μεταδίδεται από κύκλους του υπουργείου Εθνικής Άμυνας που ακόμη δεν μιλούν για αποκλιμάκωση.

Την ίδια ώρα, όπως τονίζεται από το ελληνικό Πεντάγωνο, ο ελληνικός στόλος παραμένει στη θέση του, σε πλήρη επαφγρύπνηση, παρακολουθώντας όλες τις κινήσεις των τουρκικών πλοίων.

«Η NAVTEX των Τούρκων είναι σε ισχύ και συνεπώς και εμείς παραμένουμε σε κατάσταση ετοιμότητας», λένε οι ίδιες πηγές. Ετσι, είναι βέβαιο ότι μονάδες του ελληνικού στόλου θα παραμείνουν στην περιοχή που βρίσκεται απέναντι από την Αττάλεια - εκεί όπου παραμένει το ερευνητικό σκάφος των Τούρκων Oruc Reis, αλλά και δύο φρεγάτες, που έχουν αγκυροβολήσει ανοιχτά της Αττάλειας.

Η εκτίμηση του "Στόχου", που συμπίπτει με την εκτίμηση αναλυτών των υπηρεσιών μας, είναι πως δεν πρόκειται για αποκλιμάκωση αλλά για χρονική αναβολή ελάχιστων ημερών της πρόθεσης της τουρκίας να στείλει το Oruc Reis στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, με ότι αυτό συνεπάγεται....

Για αυτό και το ΓΕΕΘΑ έχει ζητήσει από τους Αξιωματικούς των Μονάδων, όπου κι αν βρίσκονται να φροντίσουν ώστε τουλάχιστον σε 30 λεπτά να βρίσκονται πίσω στις μονάδες τους...!!!