Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΩΡΑ... Μαχητικά του LNA χτυπάνε τους τουρκολίβυους... Πλήγματα ακριβείας στην αεροπορική βάση Αλ Γουατίγια

Στρατιωτικές πηγές κάνουν λόγο για επιτυχημένες αεροπορικές επιθέσεις στη βάση Αλ Γουατίγια στη Λιβύη, αργά το Σάββατο το βράδυ, με απο...

LNA

Στρατιωτικές πηγές κάνουν λόγο για επιτυχημένες αεροπορικές επιθέσεις στη βάση Αλ Γουατίγια στη Λιβύη, αργά το Σάββατο το βράδυ, με αποτέλεσμα την καταστροφή ενός τουρκικού συστήματος αεράμυνας από τον LNA.




Μεταξύ άλλων στοχοποιήθηκαν στα συστήματα Hawk και Coral, ενώ ανεπιβεβαίωτες -προς το παρόν- πληροφορίες, κάνουν λόγο τέσσερις Τούρκους νεκρούς, μεταξύ αυτών και του διοικητή της βάσης.

στρατιωτική πηγή επιβεβαίωσε πως 9 αεροπορικές επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν σε τουρκικά συστήματα άμυνας, τα οποία εγκαταστάθηκαν πρόσφατα στη βάση Αλ Γουατίγια, ενώ επιβεβαίωσε την επιτυχία των επιδρομών στην εξουδετέρωση ενός συστήματος άμυνας του Τουρκικού Hawk, σημειώνοντας ότι 3 ραντάρ καταστράφηκαν πλήρως.

Οι πολιτοφυλακές της κυβέρνησης της Τρίπολης (GNA) ελέγχουν τη βάση Αλ Γουατίγια μετά την πρόσφατη απόσυρση του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA) υπό τον Χαλίφα Χαφτάρ.

Οι προαναφερθείσες επιδρομές είναι οι πρώτες για τον λιβυκό στρατό μετά την ανακοίνωση της υπογραφής στρατιωτικής συμφωνίας μεταξύ της Τουρκίας και της κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας, την Παρασκευή, μετά από επίσκεψη του Τούρκου υπουργού Άμυνας Χουλοσί Ακάρ και του αρχηγού του προσωπικού στην πρωτεύουσα, Τρίπολη. pentapostagma.gr