Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Le Point για Ρ.Τ.Ερντογάν: «Ο ''Σουλτάνος του Βοσπόρου'' ονειρεύεται το μεγαλείο της Τουρκίας»

«Καταπέλτης» είναι το άρθρο του γαλλικού περιοδικού «Le Point», το οποίο αναφέρεται στον Τούρκο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και έχει ως ...

Le Point για Ρ.Τ.Ερντογάν: «Ο

«Καταπέλτης» είναι το άρθρο του γαλλικού περιοδικού «Le Point», το οποίο αναφέρεται στον Τούρκο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και έχει ως τίτλο στο εξώφυλλο «Ερντογάν: Ο πόλεμος στο κατώφλι μας».

«Ο "Σουλτάνος του Βοσπόρου" ονειρεύεται το μεγαλείο της Τουρκίας και μόνο ο Μακρόν "ύψωσε" τη φωνή του στον Ερντογάν», τονίζει το γαλλικό άρθρο.




Για την «τελευταία πρόκληση» του Ερντογάν κάνει λόγο το γαλλικό περιοδικό «Le Point» επισημαίνοντας ότι, με την απόφασή του να μετατρέψει τον εμβληματικό ναό-μουσείο της Αγίας Σοφίας- σε τζαμί, «προβάλλει τις φιλοδοξίες του για αναβίωση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας»:

«Ακολουθεί έτσι στα χνάρια του σουλτάνου Μωάμεθ Β΄του Πορθητή, που κατευθύνθηκε στη χριστιανική βασιλική το βράδυ της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης στις 29 Μαϊου για να τη μετατρέψει σε τέμενος».

Σε άλλο άρθρο του-αφιέρωμα στον «νέο σουλτάνο», το γαλλικό περιοδικό αναφέρεται στην άνοδο του Ερντογάν στην εξουσία, υπέρμαχου αρχικά της δημοκρατίας και του οικονομικού φιλελευθερισμού.

«Σιγά σιγά το πραγματικό του πρόσωπο αποκαλύπτεται: μ’ ένα υπέρμετρο «Εγώ» ονειρεύεται το μεγαλείο της Τουρκίας με τίμημα τις ελευθερίες».

Το άρθρο αναφέρεται επίσης, μεταξύ άλλων, και στην κόντρα Γαλλίας-Τουρκίας προβλέποντας κλιμάκωση της έντασης ανάμεσα στις δύο χώρες στη Λιβύη.

«Απ΄όλους τους ηγέτες στη Δύση, ο μόνος που ύψωσε τη «φωνή» του κατά του Ερντογάν είναι ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν», υπογραμμίζει το άρθρο.