Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Οταν ο Τζίμι «The Greek» έχασε 20.000 δολάρια

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Τον ομογενή θρύλο του αμερικανικού τζόγου, Τζίμι «The Greek» Σνάιντερ, κατά κόσμον Δημήτριο Συνοδινό και ένα περιστατικό μιας απ...


ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Τον ομογενή θρύλο του αμερικανικού τζόγου, Τζίμι «The Greek» Σνάιντερ, κατά κόσμον Δημήτριο Συνοδινό και ένα περιστατικό μιας απίστευτα κακής βραδιάς για τον ίδιο, ανέσυρε σε ρεπορτάζ η αθλητική στήλη της «New York Post».




Σε άρθρο του, ο δημοσιογράφος Φιλ Μάσνικ, παραθέτει το χρονικό μιας βραδιάς το μακρινό 1986, όταν ο Συνοδινός του ζήτησε μια χάρη, με αφορμή την διαμονή του στο ξενοδοχείο «Americana»: Να χτυπήσει την πόρτα σε ένα δωμάτιο του ξενοδοχείου, προκειμένου να παραλάβει κάτι για λογαριασμό του.




Ο Μάσνικ, ανυποψίαστος, χτύπησε την πόρτα του συγκεκριμένου δωματίου και αντίκρισε δυο θηριώδεις και αγριεμένους τύπους, οι οποίοι τον κάλεσαν μέσα και του παρέδωσαν, με μια υφέρπουσα απειλητικότητα στο ύφος τους, το ποσό των 20.000 δολαρίων, για λογαριασμό του Συνοδινού.

«Ηταν ακριβώς 19.990 δολάρια περισσότερα από όσα συνήθιζα να έχω μαζί μου», θυμάται ο αρθρογράφος, ο οποίος, όταν πληροφορήθηκε από τον ομογενή τι ακριβώς έπρεπε να κάνει με αυτά τα χρήματα, έμεινε έκπληκτος, καθώς του ζήτησε να τα ποντάρει όλα, σε μια λίστα στοιχημάτων, τα οποία υποτίθεται ότι είχε μελετήσει εκτενώς.

Ο Μάσνικ χρειάστηκε περίπου άλλη μια ώρα προκειμένου να επανελέγξει τα σημεία, πριν καταθέσει τα χρήματα για τον στοιχηματισμό. Ομως, οι εμπνεύσεις του «Γκρικ» αποδείχθηκαν εξαιρετικά ατυχείς: Δεν κέρδισε ούτε ένα από τα πολυδάπανα και τολμηρά στοιχήματα, με αποτέλεσμα να απωλέσει μέχρι τελευταίο σεντ τα 20.000 δολάρια που είχε λάβει πριν από κάποιες ώρες.

Ο Συνοδινός, ένας επαγγελματίας τζογαδόρος με, συνήθως, όσο το δυνατόν πιο ορθολογική προσέγγιση και ιστορικό εύστοχων προβλέψεων, που του απέφεραν τεράστια και ιστορικά κέρδη, τσαλάκωσε την υστεροφημία του για ένα σχόλιο που θεωρήθηκε ρατσιστικό για τους μαύρους, που του κόστισε την απόλυσή του από το «CBS», με το οποίο συνεργάστηκε ως αθλητικός σχολιαστής για πολλά χρόνια.

Νωρίτερα, όμως, θεωρείτο ο γκουρού των προγνωστικών, ενώ τον πολυτάραχο βίο του συνοδεύουν ορισμένες απίστευτες ιστορίες, οι οποίες έμειναν αξέχαστες. Παράλληλα, όμως, η ζωή του είχε και μια αβάσταχτα τραγική πτυχή: Εχασε τα 3 από τα 6 παιδιά του, χτυπημένα από κυστική ίνωση, κουβαλώντας πάντα αυτό το απίστευτο συναισθηματικό βάρος.

Ο ίδιος καταγόταν από την Χίο και συγκεκριμένα από το χωριό Θολό. Το ενδιαφέρον του για τον αθλητισμό και το πάθος του με τα προγνωστικά, όπως επίσης και οι επενδύσεις που έκανε με τα κέρδη του, του προσέφεραν μεγάλη οικονομική άνεση, την οποία ωστόσο έχασε, ξεκινώντας μετά από κάποια χρόνια από την αρχή.

Ο Συνοδινός έφυγε από την ζωή στις 21 Απριλίου 1996, σε ηλικία 77 ετών.