Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αυτός είναι ο ΟΜΦΑΛΟΣ της Αγιας Σοφιάς..!!! Το μοναδικό σημείο που δεν καλύφθηκε και στο οποίο γίνονταν η ΣΤΕΨΗ των Βυζαντινών Αυτοκρατόρων...!!!

Η Τουρκία με απόφαση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προχώρησε χθες Παρασκευή 24 Ιουλίου στη βεβήλωση του ιερού χριστιανικού συμβόλου, αυτού ...

Αγία Σοφία: Το μοναδικό σημείο που άφησαν ακάλυπτο οι Τούρκοι (φώτο)

Η Τουρκία με απόφαση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προχώρησε χθες Παρασκευή 24 Ιουλίου στη βεβήλωση του ιερού χριστιανικού συμβόλου, αυτού της Αγίας Σοφίας, καθώς τη μετέτρεψε σε τζαμί.




Μάλιστα, ο ίδιος συμμετείχε στην μουσουλμανική προσευχή, η οποία πραγματοποιήθηκε στο παγκόσμιο μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς, μετά από 86 χρόνια.

Τριγωνικές λευκές κουρτίνες είχαν τοποθετηθεί σε διάφορα σημεία της Αγίας Σοφίας για να κρύψουν τις αγιογραφίες και τα μοναδικά ψηφιδωτά όπως στο θόλο, πάνω από το Ιερό Βήμα, όπου βρίσκεται η τοιχογραφία της Παναγιάς Βρεφοκρατούσας. Ενώ, το πάτωμα καλύφθηκε με πράσινο χαλί, ώστε να μπορούν να προσεύχονται οι μουσουλμάνοι, εκτός από ένα σημείο.

Όπως αναφέρει, η Yenisafak, μόνο ένα μέρος της Αγίας Σοφίας, έμεινε ακάλυπτο, και αυτό είναι ο «Ομφαλός», όπως είναι γνωστό. Πρόκειται για το πιο ιερότερο σημείο του ναού, όπου γινόταν η στέψη των Βυζαντινών αυτοκρατόρων.

Γατί όμως δεν καλύφθηκε;

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας Coşkun Yılmaz, τόνισε ότι το συγκεκριμένο σημείο δεν καλύφθηκε από χαλί, καθώς σε αυτό υπάρχουν μάρμαρα τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή της Αγίας Σοφίας και έχει ιστορική σημασία.