Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΚΙ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΕΙΔΑΤΕ ΤΙΠΟΤΑ... Η Αστυνομία ψάχνει τους ΕΛΛΗΝΕΣ που επιτέθηκαν στο ΟΘΩΜΑΝΙΚΟ ΚΑΤΑΛΟΙΠΟ Κουρσούμ Τζαμί στα Τρίκαλα...!!

Τα ξημερώματα της Δευτέρας 13/7 ομάδα πολιτών, οργισμένοι από την απόφαση του Ερντογάν μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί, πέταξαν πέτ...

Τρίκαλα: Επίθεση πολιτών με πέτρες στο Κουρσούμ Τζαμί - Αναζητούνται από την αστυνομία (φώτο)

Τα ξημερώματα της Δευτέρας 13/7 ομάδα πολιτών, οργισμένοι από την απόφαση του Ερντογάν μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί, πέταξαν πέτρες στην είσοδο του Κουρσούμ Τζαμί ή αλλιώς Τέμενος Οσμάν Σάχ, στα Τρίκαλα.




Η απόφαση αυτή του Τούρκου προέδρου έχει τραυματίσει την ψυχή των Ελλήνων Ορθοδόξων, οι οποίοι βλέπουν την κοιτίδα της Ελληνορθοδοξίας να μετατρέπεται σε τέμενος και την ελληνική κυβέρνηση να μην αντιδρά.

Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί ο δήμος Τρικκαίων, αλλά και η Αστυνομική Διεύθυνση Τρικάλων, η οποία αναζητά τους δράστες, ταυτόχρονα προσπαθεί να εξασφαλίσει ότι δεν θα επαναληφθεί κανένα τέτοιο γεγονός.

Άμεσα στο σημείο έσπευσε υπηρεσία του δήμου Τρικκαίων για να προχωρήσει σε σχετικές εργασίες «θωράκισης» του τζαμιού. Στόχος του δήμου είναι να υπάρξει μεγαλύτερη φύλαξη του χώρου στο Κουρσούμ Τζαμί.

Το Κουρσούμ Τζαμί ή Τέμενος Οσμάν Σάχ των Τρικάλων είναι ισλαμικό τέμενος, κτίσμα του 16ου αιώνα σχεδιασμένο από τον Μιμάρ Σινάν, το οποίο σήμερα λειτουργεί ως χώρος ήπιων εκδηλώσεων. Ονομάζεται έτσι από την τουρκική λέξη κουρσούμ, που σημαίνει μόλυβδος, καθώς ο θόλος του είναι μολυβοσκέπαστος.