Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΑ: Επιτακτική η ανάγκη για διεξαγωγή κοινών ασκήσεων με την αιγυπτιακή Αεροπορία

Η Αίγυπτος πραγματοποίησε μια άνευ προηγουμένου επίδειξη δύναμης με την άσκηση «Αποφασιστικότητα 2020». Εκτός από τις ασκήσεις που πραγμ...


Η Αίγυπτος πραγματοποίησε μια άνευ προηγουμένου επίδειξη δύναμης με την άσκηση «Αποφασιστικότητα 2020».

Εκτός από τις ασκήσεις που πραγματοποιήθηκαν στο έδαφος της δυτικής Αιγύπτου κοντά στα σύνορα με την Λιβύη, η Αεροπορία της χώρας επιστράτευσε όλους τους τύπους των μαχητικών της αεροσκαφών για να πραγματοποιήσει μια επίδειξη δύναμης, με αποδέκτη την Τουρκία.




Η αιγυπτιακή Αεροπορία προχώρησε και σε επίδειξη ανεφοδιασμού εν πτήση, με MiG-29 μια δυνατότητα που είχε και η ΠΑ, αλλά την εγκατέλειψε.

Η τελευταία έχει σε εξέλιξη μεγάλη ναυτική άσκηση σε τρεις περιοχές νότια της Κρήτης, με μια από αυτές την ÇAKABEY AREA να εκτίνεται λίγα ναυτικά μίλια από τις ατές της Κρήτης.


Σε όλη αυτή την τουρκική «πολιορκίᨻ, η οποία είναι και διπλωματική με την υπογραφή από τον τούρκο πρόεδρο Ρ.Τ.Ερντογάν του διατάγματος για να γίνει η Αγία Σοφία τζαμί, η Ελλάδα, τηρεί τη γνωστή παθητικής της στάση, επιχειρώντας μονίμως να κατευνάσει τα «πνεύματα».

Αυτή η οδός της ανόητου «στρατηγικής ψυχραιμίας», που ούτε «στρατηγική» είναι ούτε «ψύχραιμη», δεν οδηγεί πουθενά.

Η μόνη δυνατή απάντηση στην τουρκική επιθετικότητα, πρέπει να είναι τώρα η διεξαγωγή κοινής αεροπορικής άσκησης μεταξύ της ΠΑ και της EAF στην Αίγυπτο, τώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η τουρκική άσκηση.

Με μια τέτοια κίνηση η Ελλάδα αποδεικνύει ότι έχει στρατηγικές συμμαχίες και «βάθος», δίνει απάντηση στον τουρκικό «ναυτικό αποκλεισμό» νότια της Κρήτης και στέλνει μήνυμα στήριξης στον Χαλίφα Χαφτάρ, έμπρακτο αυτή τη φορά, μέσω πτήσεων μαχητικών αεροσκαφών κοντά στα σύνορα με την Λιβύη.

Ας το πούμε για μια ακόμη φορά για να το αντιληφθούν όλοι: Η επικράτηση του Χ.Χαφτάρ στο πεδίο της μάχης είναι ο μόνος τρόπος για να ακυρωθεί το τουρκολιβυκό «λοξό» μνημόνιο.

Την προηγούμενη φορά που μαχητικά της ΠΑ βρέθηκαν στην Αίγυπτο, ήταν το 2015 τον Ιούνιο όταν τέσσερα αεροσκάφη Mirage 2000-9 της 331ης Μοίρας βρέθηκαν στην αεροπορική βάση Tanta της Αιγύπτου για να συμμετάσχουν στην κοινή άσκηση "Houras 2015".

Από Αιγυπτιακής πλευράς συμμετείχε η 82η Μοίρα της αιγυπτιακής Αεροπορίας που επιχειρεί με αεροσκάφη Mirage 2000, και ανήκει στη δύναμη της 252ης Πτέρυγας Μάχης.

Είναι επιτακτική ανάγκη μια τέτοια άσκηση να επαναληφθεί, ιδιαίτερα τώρα που η Τουρκία έχει ξεφύγει πέρα από κάθε έλεγχο.

Δείτε το βίντεο από την τότε παρουσία των ελληνικών Mirage 2000 στην Αίγυπτο.
defencenet.gr