Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΜΕ... Δήμαρχος Τσεσμέ: «Στόχος μας να καταστρέψουμε την μονοπωλιακή θέση της Χίου στο εμπόριο μαστίχας»…

Ο Τσεσμές γίνεται ανταγωνιστής της Χίου στην παραγωγή μαστίχας Ο δήμος του Τσεσμέ όποιος με σκοπό την οικονομική ανάπτυξη ετοιμάζετ...



Ο Τσεσμές γίνεται ανταγωνιστής της Χίου στην παραγωγή μαστίχας

Ο δήμος του Τσεσμέ όποιος με σκοπό την οικονομική ανάπτυξη ετοιμάζεται να αποκομίσει μαστίχα από τα 200 ετών μαστιχόδεντρα στοχεύει στο να καταστεί ανταγωνιστής της νήσου Χίου της Ελλάδας.




Ο δήμαρχος του Τσεσμέ Εκρέμ Ιράν περιγράφει πως οι περιοχές με μαστιχόδεντρα στον Τσεσμέ διευρύνθηκαν, πώς στην περιοχή σε πέντε χρόνια φυτεύτηκαν Τα εκατοντάδες δέντρα τα οποία έφτασαν όπως περιγράφει στα 20.000 και δηλώνει πώς “Θα γκρεμίσουμε το παγκόσμιο μονοπώλιο μαστίχας που κατέχει η νήσος Χίος”.

Τα μαστιχόδεντρα στον Τσεσμέ τα οποία πριν από πέντε χρόνια ήταν 300 ξεπέρασαν τα 20.000. από κάθε δέντρο βγαίνουν περίπου 350 με 500 γραμμάρια μαστίχας. Η τιμή του κιλού της μαστίχας είναι μεταξύ 1.600 και 2.000 λιρών. Ο δήμαρχος αναφέρει πως Η ετήσια ζήτηση σε μαστίχα είναι γύρω στους 10 τόνους και ότι από αυτήν το μεγάλο τμήμα καλύπτεται με εισαγωγές. Ο δήμαρχος Οράν τονίζει πως μετά από 10 χρόνια τα δέντρα κατέστησαν αποδοτικά λέει πως οι ανάγκες σε μαστίχα θα καλύπτονται από τον Τσεσμέ και δηλώνει πως”Επειδή οι δυνατότητές μας είναι μεγάλες και ο πληθυσμός μας νεανικός, πιστεύουμε πως πολύ άνετα θα μπορέσουμε να εμπορευτούν με την μαστίχα στο εξωτερικό. Στοχεύουμε στο να καταστρέψουμε την μονοπωλιακή θέση που έχει η Χίος στον κόσμο”.
…..
“Οι γείτονες φοβούνται”

Ο δήμαρχος τονίζει πως το γεγονός ότι μετά από 40 χρόνια για πρώτη φορά υπήρξε παραγωγή μαστίχας είχε μεγάλο αντίκτυπο στην Ελλάδα και δηλώνει πως “….. Βλέποντας τον αντίκτυπο που είχε στον ελληνικό τύπο η προσπάθειά μας αντιλαμβανόμαστε πως είμαστε στο σωστό δρόμο”.

https://www.haberler.com/cesme-sakiz-uretiminde-sakiz-adasi-na-rakip-13405886-haberi/

10/7/2020

Σχ.tourkikanea.gr: Να μην ξεχάσουν οι Χιώτες και οι Μυτιληνιοί, μόλις ανοίξουν τα σύνορα να τρέξουν να ενισχύσουν τον τουρισμό στον Τσεσμέ….