Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΚΑΤΙ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΥΝ... Λιβύη: Ξαφνική επίσκεψη του Τούρκου ναυάρχου Αντνάν Οζμπάλ

Ο ναύαρχος Αντνάν Οζμπάλ [Adnan Özbal], αρχηγός του προσωπικού του τουρκικού ναυτικού, έφτασε την Τρίτη το απόγευμα στην πρωτεύουσα, Τ...

YAŞ Kararları Sonrası Oramiralliğe Terfi Ettirilen Adnan Özbal ...

Ο ναύαρχος Αντνάν Οζμπάλ [Adnan Özbal], αρχηγός του προσωπικού του τουρκικού ναυτικού, έφτασε την Τρίτη το απόγευμα στην πρωτεύουσα, Τρίπολη, σε μια ξαφνική επίσκεψη που δεν είχε ανακοινωθεί προηγουμένως.




Ενώ ένα βίντεο κλιπ έδειξε τον επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου της κυβέρνησης Τρίπολης, Μωάμεθ αλ-Σαρίφ, καθώς δέχθηκε τον Τούρκο στρατιωτικό αξιωματούχο στη Ναυτική Βάση Πόστα, αρκετά τουρκικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο Ναύαρχος Οζμπάλ πραγματοποίησε συνομιλίες με στρατιωτικούς αξιωματούχους της Λιβύης στην πρωτεύουσα, Τρίπολη.

Τα μέσα ενημέρωσης επεσήμαναν ότι οι συνομιλίες του Ναύαρχου Οζμπάλ με αξιωματούχους της Λιβύης στη βάση Busta επικεντρώθηκαν στην τρέχουσα κατάσταση στη Λιβύη και στους τρόπους χρήσης των ναυτικών βάσεων Ουατίγια και Μισράτα.

Πριν από περίπου δύο εβδομάδες, το Reuters ανέφερε ότι η Τουρκία συζητά με την κυβέρνηση της Τρίπολης τη δυνατότητα χρήσης των βάσεων Ουατίγια και Μισράτα, με σκοπό τη συνέχιση της τουρκικής παρουσίας στη νότια Μεσόγειο.

Το πρακτορείο πρόσθεσε ότι δεν έχουν ληφθεί τελικές αποφάσεις σχετικά με την πιθανή τουρκική στρατιωτική χρήση των δύο βάσεων σημειώνοντας ότι η μόνιμη τουρκική παρουσία στη Λιβύη θα μπορούσε να ενισχύσει την αυξανόμενη επιρροή της Άγκυρας στην περιοχή και να ενισχύσει τις αναζητήσεις της για υπεράκτιους πόρους πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Libya Akhbar
-
The Hellenic Information Team
© Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος Ἐχέδωρος