Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Παγκόσμιο «κραχ» στις αεροπορικές λόγω κορωνοϊού – Χιλιάδες απολύσεις ενόψει

Η εταιρεία Airbus ανακοίνωσε σήμερα ότι σκοπεύει να καταργήσει περίπου 15.000 θέσεις εργασίας, δηλαδή το 11% του δυναμικού της, σε όλον τον...

κορονοϊός

Η εταιρεία Airbus ανακοίνωσε σήμερα ότι σκοπεύει να καταργήσει περίπου 15.000 θέσεις εργασίας, δηλαδή το 11% του δυναμικού της, σε όλον τον κόσμο μέχρι το καλοκαίρι του 2021 και δεν αποκλείει την πιθανότητα να προχωρήσει σε άμεσες απολύσεις προσωπικού. Ο λόγος φυσικά είναι ο κορονοϊός…





Περίπου 5.100 θέσεις θα καταργηθούν στη Γερμανία, 5.000 στη Γαλλία, 1.700 στο Ηνωμένο Βασίλειο, 900 στην Ισπανία και 1.300 σε εγκαταστάσεις της σε άλλες περιοχές, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση. Η ευρωπαϊκή βιομηχανία κατασκευής αεροσκαφών υποστηρίζει ότι το μέλλον της διακυβεύεται λόγω της πανδημίας του νέου κορονοϊού που έπληξε σοβαρά τις αερομεταφορές.


Η εταιρεία είχε ήδη συμφωνήσει να περικόψει 900 θέσεις εργασίας από τη μονάδα Premium AEROTEC στη Γερμανία.




Ο κορονοϊός και οι απολύσεις
Οι περικοπές στις θέσεις εργασίας θα γίνουν μετά από διαπραγματεύσεις με τα συνδικάτα, τα οποία αμέσως επανέλαβαν ότι αντιτίθενται στις υποχρεωτικές απολύσεις. Η Airbus από την πλευρά της δεν αποκλείει ένα τέτοιο ενδεχόμενο, μολονότι επιδιώκει να προχωρήσει στη μείωση μέσω εθελοντικών αποχωρήσεων, πρόωρης συνταξιοδότησης ή άλλων προγραμμάτων μακροχρόνιας μερικής απασχόλησης.


Όπως ανέφερε η Airbus, θέλει να υπάρξει μια συμφωνία για τις περικοπές μέχρι το 2021. «Θα δοθεί σκληρή μάχη για να σωθούν θέσεις εργασίας», σχολίασε η Φρανσουάζ Βαλέν του συνδικάτου CFE-CGC.

Η Airbus απασχολεί σήμερα 135.000 υπαλλήλους. Περίπου το 37% του εργατικού δυναμικού της πρόκειται να συνταξιοδοτηθεί εντός της επόμενης δεκαετίας.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / dailymail.co.uk.