Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΔΩ ΚΙ ΑΛΛΟ...!!! Πακιστανός πρόεδρος Γερουσίας: «Πάντα ήμασταν, και θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα στην Τουρκία»...!!

To Πακιστάν στηρίζει την Τουρκία : Μήνυμα του πρωθυπουργού Κχαν για την 15η Ιουλίου Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν επιβεβαίωσε την υπο...


To Πακιστάν στηρίζει την Τουρκία : Μήνυμα του πρωθυπουργού Κχαν για την 15η Ιουλίου

Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν επιβεβαίωσε την υποστήριξη και αλληλεγγύη προς την Τουρκία την παραμονή της κατατρόπωσης του πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016




«Πριν από τέσσερα χρόνια, ο τουρκικός λαός επέδειξε τη χαρακτηριστική ανθεκτικότητα και τη θρυλική του ανδρεία για να αψηφήσει τις δυνάμεις του σκότους που στοχεύουν την ειρήνη και τη σταθερότητα της Τουρκίας, καθώς και τους δημοκρατικούς θεσμούς της», δήλωσε ο Imran Khan στο μήνυμά του για την Ημέρα Δημοκρατίας και Εθνικής Ενότητας, μια δημόσια αργία στο Τουρκία.

“Η ιστορία του ανθρώπινου θάρρους και αποφασιστικότητας όπως αυτή φάνηκε στις 15 Ιουλίου 2016 ήταν πράγματι μια έμπνευση για εκατομμύρια σε ολόκληρο τον κόσμο και θα την θυμόμαστε στα χρονικά της ιστορίας.”

Αντλώντας παράλληλα με το κίνημα του Χιλαφάτ (σημείωση: γνωστό επίσης ως ινδικό μουσουλμανικό κίνημα κατά το 1919-24· ήταν ένα πανισλαμικό πολιτικό κίνημα των Μουσουλμάνων της Βρετανικής Ινδίας με σκοπό να ανασυστήσουν τον χαλίφη του Οθωμανικού χαλιφάτου. Επίσης σκοπός τους ήταν να διαμαρτυρηθούν για τις κυρώσεις κατά της Οθωμανικής αυτοκρατορίας μετά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο με την Συνθήκη των Σεβρών), ο Χαν είπε ότι το πνεύμα των Τούρκων εκείνη την ημέρα ήταν παρόμοιο με αυτό που «παρακίνησε τους προγόνους μας να μην διστάσουν να κάνουν καμία θυσία για τους Τούρκους αδελφούς τους πριν από έναν αιώνα».

Το 1918, οι Μουσουλμάνοι της Νοτίου Ασίας προσπάθησαν να σώσουν την Οθωμανική Αυτοκρατορία από την πτώση.

«Ενωνόμαστε με τον Τουρκικό λαό για να τιμήσουμε τους μάρτυρες και να υποστηρίξουμε τις οικογένειές τους», δήλωσε ο πρωθυπουργός του Πακιστάν.

Οι βουλευτές και οι πολιτικοί από τα ανώτερα κοινοβούλια εξέφρασαν επίσης την αλληλεγγύη τους με ξεχωριστές δηλώσεις.

“Πάντα ήμασταν, και θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα στην Τουρκία απέναντι σε όλες τις προκλήσεις”, δήλωσε ο πρόεδρος της Γερουσίας Sadiq Sanjrani.

Οι Πακιστανοί στάθηκαν δίπλα στην Τουρκία το βράδυ της 15ης Ιουλίου 2016, και θα συνεχίσουν να το κάνουν, δήλωσε ο ομιλητής της Εθνικής Συνέλευσης Asad Qaiser.

Υenisafak.com 15/5/2020 - https://tourkikanea.gr