Tελευταια Νεα

Τετάρτη, Ιουλίου 08, 2020

Εφηβη πήγε σε θρησκευτική γιορτή, κόλλησε κορωνοϊό και η μητέρα της τής έδωσε υδροξυχλωροκίνη -Πέθανε λίγες ημέρες μετά

H 17χρονη Κάρσιν Λέι Ντέιβις πέθανε από κορωνοϊό πριν από μερικές ημέρες

Μια 17χρονη στη Φλόριντα των ΗΠΑ, που είχε αντιμετωπίσει με επιτυχία πολλές ασθένειες στη σύντομη ζωή της, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου και μιας αυτοάνοσης διαταραχής, πέθανε τελικά από επιπλοκές από τον κορωνοϊό στα τέλη Ιουνίου.
Ωστόσο, η πρόσφατα δημοσιευμένη έκθεση από τον ιατροδικαστή αποκαλύπτει μια διαφορετική πλευρά του θανάτου της. Σύμφωνα με την έκθεση, η Κάρσιν Λέι Ντέιβις κόλλησε κορωνοϊό αφότου παραβρέθηκε σε μια γιορτή στην οποία βρίσκονταν 100 άτομα, στη First Youth Church, όπου οι συμμετέχοντες δεν ήταν υποχρεωμένοι να τηρούν κοινωνικές αποστάσεις και δεν φορούσε μάσκα.

Αντί να την πάνε στο νοσοκομείο, της έδωσαν υδροξυχλωροκίνη στο σπίτι
Αφότου η 17χρονη ανέπτυξε συμπτώματα κορωνοϊού, οι γονείς της τη φρόντισαν στο σπίτι και αποφάσισαν να την πάνε στο νοσοκομείο σχεδόν μία εβδομάδα μετά. Η μητέρα της, νοσοκόμα στο επάγγελμα, και ο πατριός της, βοηθός ιατρού, έδωσαν στην Ντέιβις αζιθρομυκίνη και υδροξυχλωροκίνη, το φάρμακο για την ελονοσία που προτάθηκε από τον Ντόναλντ Τραμπ ως θεραπεία για τον κορωνοϊό, παρά τις προειδοποιήσεις των ειδικών πως σε πολλές περιπτώσεις οι ασθενείς πέθαναν πιο γρήγορα.


Η Ντέιβις, η οποία θεωρείται ότι ήταν ανοσοκατασταλτική λόγω των προηγούμενων ασθενειών της και της προϋπάρχουσας κατάστασής της -της παχυσαρκίας- παραβρέθηκε στο πάρτι στις 10 Ιουνίου. Τρεις ημέρες αργότερα άρχισε να έχει πονοκέφαλο, πόνο στο στήθος και έναν ήπιο βήχα, τον οποίο η οικογένειά της πίστευε ότι ήταν λοίμωξη, αναφέρει η έκθεση.

Στις 19 Ιουνίου, η μητέρα της πίστευε πως ήταν λίγο «χλωμή» ενώ κοιμόταν και τσέκαρε το επίπεδο οξυγόνου της, το οποίο βρήκε ανησυχητικά χαμηλό, περίπου στο 40. Ένα υγιές επίπεδο οξυγόνου είναι περίπου στο 95. Στη συνέχεια, η μητέρα της χρησιμοποίησε τη φιάλη οξυγόνου του παππού της, που τη βοήθησε να ανεβάσει το οξυγόνο της στο 60 και της έδωσε υδροξυχλωροκίνη προτού την πάει στο νοσοκομείο.

Οι γονείς της αρνήθηκαν τις οδηγίες των γιατρών για να διασωληνωθεί - Επέμεναν να της δώσουν υδροξυχλωροκίνη
Στο νοσοκομείο, η 17χρονη βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό και οι γιατροί συνέστησαν να διασωληνωθεί, κάτι που οι γονείς της αρνήθηκαν. Αντ’ αυτού προτίμησαν να ακολουθήσει θεραπεία με πλάσμα, αλλά μετά από 3 ημέρες η κατάστασή της δεν είχε βελτιωθεί και οι γιατροί επέμεναν να την διασωληνώσουν. Στις 22 Ιουνίου, η κατάσταση της Ντέιβις συνέχισε να επιδεινώνεται και οι γονείς της ζήτησαν να μπει σε μηχανική υποστήριξη. Πέθανε μία μέρα αργότερα.


Η έφηβη παραβρέθηκε σε πάρτι που διοργάνωσε η εκκλησία με πάνω από 100 άτομα, κόλλησε κορωνοϊό αλλά οι γονείς της αρνήθηκαν να την πάνε στο νοσοκομείο και αντ' αυτού της έδωσαν υδροξυχλωροκίνη


Η μητέρα της μοιράστηκε ένα σημείωμα που έγραψε στην σελίδα του GoFundMe που δημιουργήθηκε από μία φίλη της 17χρονης, που έλεγε ότι «λυπάται απίστευτα με τον χαμό της κόρης της σε τόσο μικρή ηλικία, αλλά νιώθει παρηγοριά με το γεγονός ότι δεν υπέφερε. Ο παράδεισος κέρδισε έναν άγγελο» έγραψε, συνεχίζοντας: «Η Κάρσιν δεν είχε μια εύκολη ζωή. Αντιμετώπισε προκλήσεις με την υγεία της από την ηλικία των 2 ετών, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου και μιας πολύ σπάνιας αυτοάνοσης διαταραχής. Υπέμεινε χρόνια θεραπείας, επισκέψεις γιατρών, ειδικών αλλά και τα αποτελέσματα αυτών των θεραπειών. Έχασε τον πατέρα της σε ηλικία 10 ετών. Ωστόσο, επέζησε από όλα αυτά, ποτέ δεν διαμαρτυρήθηκε και ποτέ δεν εστίασε στον εαυτό της. Ακόμη και μέσα από την μάχη της με τον κορωνοϊό, αγωνίστηκε να αναπνεύσει, ποτέ δεν έκλαψε ούτε παραπονέθηκε ή φοβήθηκε».

Υπέρμαχος του αντιεμβολιαστικού κινήματος η μητέρα της - Υποστήριζε διάφορες θεωρίες συνωμοσίας
Ωστόσο, ο θάνατος της 17χρονης πυροδότησε οργή με την δημοσίευση της ιατροδικαστικής έκθεσης. Η επιστήμονας- αναλύτρια δεδομένων της Φλόριντα, Ρεμπέκα Τζόουνς, η οποία απολύθηκε από την θέση της στο υπουργείο Υγείας της Φλόριντα στα μέσα Μαΐου επειδή αρνήθηκε να αλλάξει ποια δεδομένα κορωνοϊού θα δημοσιεύει το κράτος, έγραψε για τον θάνατο της Ντέιβις στην ιστοσελίδα της Florida COVID Victims και σε μια σειρά από viral tweets.

Η Τζόουνς βρήκε τη σελίδα στο Facebook της μητέρας της, την οποία τώρα έχει διαγράψει, η οποία περιελάμβανε μια σειρά από θεωρίες συνωμοσίας για υπόγεια κυβερνητικά δίκτυα, υποστήριζε το αντιεμβολιαστικό κίνημα αλλά και τις διαμαρτυρίες κατά της χρήσης μάσκας. Η μητέρα της Ντέιβις είχε, μάλιστα, αναρτήσει την απογοήτευσή της όταν οι γιατροί αρνήθηκαν να δώσουν στην κόρη της υδροξυχλωροκίνη.


«Τίποτα από όλα αυτά δεν έπρεπε να συμβεί», έγραψε η Τζόουνς. «Λυπάμαι τόσο πολύ γι’ αυτό το κορίτσι που έχασε έτσι τη ζωή της. Είμαι τόσο εξοργισμένη με τον κίνδυνο των αντιεπιστημονικών θεωριών συνωμοσίας και των ανθρώπων που οι παρωχημένες νοοτροπίες τους μπορούν να προκαλέσουν βλάβη».
« Προηγουμενη
Επομενη »