Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Φορτώνει» με μισθοφόρους ο Ερντογάν την Λιβύη... Στέλνει ότι έχει και δεν έχει για την μάχη της Σύρτης!

Με τις ισορροπίες να είναι λεπτές και την κάθε κίνηση να μετράει… διπλά, ο Ερντογάν αύξησε τον αριθμό των μισθοφόρων του στη Λιβύη και...



Με τις ισορροπίες να είναι λεπτές και την κάθε κίνηση να μετράει… διπλά, ο Ερντογάν αύξησε τον αριθμό των μισθοφόρων του στη Λιβύη και μάλιστα κατά πολύ.

Σύμφωνα με αναφορές αντικυβερνητικών τουρκικών μέσων, μεγάλος αριθμός μαχητών κατέφθασε την τελευταία εβδομάδα στη χώρα της Αφρικής, με τις εξελίξεις να τρέχουν και να προμηνύονται δυσοίωνες.




«Η Τουρκία μεταφέρει περίπου 1.400 μαχητές, με δεσμούς με εξτρεμιστικές οργανώσεις, από τις επαρχίες Χαλέπι και Ιντλίμπ στη Λιβύη ώστε να πολεμήσουν στο στρατό του Σάρατζ και της GNA», μεταδίδει η Ahval.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες του Al Arabiya, «δύο τουρκικά αεροπλάνα έφτασαν στη Λιβυκή πόλη Μισράτα τη Δευτέρα μεταφέροντας περισσότερους από 500 μισθοφόρους από τη Συρία, την Τυνησία, την Αίγυπτο και το Σουδάν».

Και όλα αυτά την ώρα που το κοινοβούλιο στη Λιβύη, το οποίο έχει εγκαταστήσει την έδρα του στο ανατολικό τμήμα της χώρας και τάσσεται υπέρ του στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ, δηλώνει ότι θα ενέκρινε ενδεχόμενη επέμβαση του στρατού της Αιγύπτου εναντίον των δυνάμεων της Τουρκίας και της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ) σε περίπτωση «απειλής».

Το κοινοβούλιο κατέστησε σαφές πως θα έδινε την έγκρισή του «στις αιγυπτιακές ένοπλες δυνάμεις να επέμβουν για να προστατεύσουν τη λιβυκή και αιγυπτιακή εθνική ασφάλεια, εάν δουν άμεση απειλή για την ασφάλεια των δύο χωρών μας», με ανακοίνωση που διένειμε.

Το κοινοβούλιο, το οποίο εξελέγη το 2014, είναι διχασμένο όπως και η χώρα, πάντως η ηγεσία και η πλειοψηφία του έχει ταχθεί υπέρ του Χάφταρ.

Οι τελευταίες πληροφορίες δείχνουν ότι η μάχη της Σύρτης είναι επί θύραις και το μόνο σίγουρο είναι ότι θα είναι… μεγάλη!

Πηγή: Ahval - https://www.onalert.gr