Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΣΕΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙ τα τουρκικά Μέσα... ΠΡΟΕΞΟΦΛΟΥΝ την μετατροπή της Αγια Σοφιάς σε ΤΖΑΜΙ...!!!

Στις 10 Ιουλίου θα ανακοινωθεί η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου αναφέρει ο τουρκικός Τύπος – Αναφέρουν ότι η απόφαση του ΣτΕ θα ληφθεί...

agia_sofia_to

Στις 10 Ιουλίου θα ανακοινωθεί η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου αναφέρει ο τουρκικός Τύπος – Αναφέρουν ότι η απόφαση του ΣτΕ θα ληφθεί με ομοφωνία και θα βάλει τέλος στις συζητήσεις

Τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί προεξοφλούν τουρκικά ΜΜΕ, που μάλιστα αναφέρουν ότι η απόφαση του ΣτΕ θα είναι ομόφωνη και θα ανακοινωθεί το πιθανότερο την Παρασκευή 10 Ιουλίου.




Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Δημοσιογράφων και Διεθνών Κοινωνικών Μέσων (USMED), Μεχμέτ Αρντίτς, το ΣτΕ προσανατολίζεται στην ακύρωση του διατάγματος του 1934, που μετέτρεπε την Αγία Σοφία σε μουσείο και θα εκδώσει απόφαση υπέρ της μετατροπής σε τζαμί.

«Το Συμβούλιο της Επικρατείας ακύρωσε ομόφωνα την απόφαση της Αγίας Σοφίας με ημερομηνία 27.11.1934. Πρέπει να γίνει τζαμί. Η τελεία μπήκε. Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση», έγραψε στο twitter.

Παρόμοιες πληροφορίες αν και σε πιο επιφυλακτικό τόνο, μετέδωσε και δημοσιογράφος της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας «Σαμπάχ», επικαλούμενος πηγές στο προεδρικό παλάτι. Όπως ανέφερε, το δικαστήριο προσανατολίζεται στην ακύρωση του διατάγματος του 1934, που φέρει υπογραφή Ατατούρκ και στην απόφαση για μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί. Όπως υποσηρίζει, η απόφαση θα είναι ομόφωνη. Στην παρούσα φάση συντάσσεται, ωστόσο όπως εκτιμά θα είναι συγκεκριμένη και θα βάλει τέλος στις συζητήσεις.

Το Α Χαμπέρ θεωρεί ότι η πιθανότερη ημερομηνία για την ανακοίνωση της απόφασης είναι η Παρασκευή 10 Ιουλίου.

Αν η πληροφορία επαληθευτεί, σημαίνει ότι το δικαστήριο δεν έλαβε υπ' όψιν τη γνώμη του εισηγητή της υπόθεσης, που είχε κρίνει ότι μόνος αρμόδιος να αποφασίσει για το θέμα είναι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ είχε πει ότι το διάταγμα του 1934 ήταν συντομο και η υπογραφή του Ατατούρκ δεν ήταν πλαστή.