Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Βόλος: Σκότωσαν στο ξύλο την Χρυσούλα Σπαθούλα! Ξεσπούν οι συγγενείς της μετά τη σύλληψη του αλβανού δολοφόνου

Ανάστατος ο Βόλος για τη δολοφονία που εξιχνιάστηκε 18 χρόνια μετά. Η άγνωστη ζωή της Χρυσούλας Σπαθούλα και το μαρτυρικό της τέλος. Το ...


Ανάστατος ο Βόλος για τη δολοφονία που εξιχνιάστηκε 18 χρόνια μετά. Η άγνωστη ζωή της Χρυσούλας Σπαθούλα και το μαρτυρικό της τέλος. Το έγκλημα αναβιώνει και οι στενοί συγγενείς της, φέρνουν στο μυαλό τους στιγμές εφιαλτικές…

Ικανοποίηση για τη σύλληψη του βασικού ύποπτου του φόνου, έστω και μετά από 18 χρόνια. Συγκλονισμένοι οι κάτοικοι του Διμηνίου. «Δεν άξιζε τέτοιος θάνατος στη θεία μου. Δεν είχε πειράξει στη ζωή της κανέναν. Πάλεψε πριν φύγει από τη ζωή. Είδαμε φωτογραφίες από την αστυνομική έρευνα. Πραγματικά δεν αξίζει τέτοιο τέλος σε κανέναν».




Η Στυλιανή Σπαθούλα ανιψιά της Χρυσούλας Σπαθούλα που βρήκε τραγικό θάνατο σε ηλικία 71ος ετών στο σπίτι της στο Διμήνι τον Απρίλιο του 2002 όταν ήρθε αντιμέτωπη με ληστές, λέει ότι οι υπαίτιοι της στυγερής δολοφονίας πρέπει να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη και να τιμωρηθούν για τις πράξεις τους έστω και μετά από 18 ολόκληρα χρόνια.

Η σύλληψη του 43χρονου Αλβανού για τη δολοφονία της άτυχης 71χρονης προχθές το πρωί ξύπνησε μνήμες φρίκης στην οικογένειά της. Ο πατέρας της Αργύρης έφυγε από τη ζωή με τον καημό ότι δεν βρέθηκαν ποτέ οι δολοφόνοι της αδερφής του. «Ηταν τραγικό αυτό που συνέβη», λέει ανοίγοντας την καρδιά της στην εφημερίδα Ταχυδρόμος του Βόλου.

Ολόκληρο το Διμήνι επέστρεψε χθες δεκαοχτώ χρόνια πίσω. Δεν είχε συμβεί ποτέ ξανά κάτι παρόμοιο. Στα καφενεία συζητούσαν τη σύλληψη του 43χρονου. Όλοι γνώριζαν την Χρυσούλα Σπαθούλα που είχε γεννηθεί και μεγαλώσει στο Διμήνι. Εμενε μόνη στο πατρικό της σπίτι αφιερώνοντας τη ζωή της στα ζώα που αγαπούσε πολύ. Ηταν αγαπητή σε όλο τον κόσμο.

Κανένας δεν περίμενε ότι θα υπήρχε εξέλιξη στις αστυνομικές έρευνες. Εντούτοις τα σύγχρονα ηλεκτρονικά μηχανήματα δίνουν στις μέρες περισσότερα στοιχεία για τα αποτυπώματα. Ετσι ένα αποτύπωμα στο πόμολο της πόρτα της κρεβατοκάμαρας της 71χρονης ταυτοποιήθηκε και έδωσε στοιχεία για τον βασικό ύποπτο του φόνου.

Ικανοποίηση για τη σύλληψη 18 χρόνια μετά

«Χαιρόμαστε πραγματικά που βρέθηκε ο δράστης. Πρέπει επιτέλους να δικαιωθεί η μνήμη της θείας μου. Ηταν ένας πολύ καλός άνθρωπος, απλός. Αγαπούσε πολύ τα ζώα και αφιέρωνε εκεί τα χρήματά της, μία μικρή σύνταξη που λάμβανε από το ΙΚΑ. Ηθελε να ζει έτσι και ήταν δικαίωμά της», λέει η κ. Στυλιανή.

Η ίδια θυμάται: «Είχαμε σοκαριστεί όταν ενημερωθήκαμε το έγκλημα. Δεν το περιμέναμε. Ηταν Πάσχα. Θα πήγαινε να κοινωνήσει Κυριακή των Βαΐων και στη συνέχεια θα την περιμέναμε. Μόνο ο τρόπος με τον οποίο την σκότωσαν φθάνει. Είχαμε τρελαθεί όλοι στην οικογένεια. Την είχαν μαχαιρώσει στα πλευρά με αιχμηρό αντικείμενο, νομίζω κατσαβίδι».