Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Πού εντοπίζονται νέα κρούσματα κορωνοϊού σήμερα - Εισαγόμενο και από Ινδία

Πού εντοπίζονται τα νέα κρούσματα από κορονοϊό σήμερα 2/7 στην Ελλάδα, μετά και την επίσημη ανακοίνωση από τον ΕΟΔΥ για τα κρούσματα στη χώ...

Πού εντοπίζονται τα νέα κρούσματα από κορονοϊό σήμερα 2/7 στην Ελλάδα, μετά και την επίσημη ανακοίνωση από τον ΕΟΔΥ για τα κρούσματα στη χώρα μας και την εξέλιξη της διασποράς του ιού.





Σε ό,τι αφορά τα 28 νέα κρούσματα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, από αυτά 7 είναι εισαγόμενα κρούσματα εκ των οποίων 2 εισήλθαν από Προμαχώνα, 1 εισαγόμενο εντοπίστηκε στην Αλεξανδρούπολη, 1 από Βουλγαρία 1 από Βοσνία, 1 στην Κάρπαθο και 1 από Ινδία, που ήρθε μέσω Ολλανδίας.

Το κρούσμα στην Κάρπαθο είναι σύμφωνα με πληροφορίες η σύζυγος του Ελληνοαμερικανού που νοσηλεύεται στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου. Ο 74χρονος εμφάνισε συμπτώματα ενώ βρισκόταν στο νησί, την ιδιαίτερη πατρίδα του. Μεταφέρθηκε από την Κάρπαθο με αεροδιακομιδή στην ειδική κάψουλα του ΕΚΑΒ, στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Κρήτης. ΧΘες ελήφθη δείγμα από τη γυναίκα για τεστ, τα αποτελέσματα του οποίου βγήκαν σήμερα. Η γυναίκα είναι ασυμπτωματική σε εξαιρετική κατάσταση. Νοσηλεύεται στο ίδιο δωμάτιο με το σύζυγο της.






Επίσης, 10 κρούσματα εντοπίζονται στην περιφέρεια Ξάνθης 1 στην Αττική, 3 στη Δράμα, 1 στην Κοζάνη, 2 στη Λάρισα, 2 στην Καστοριά και 2 στη Ροδόπη.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα είχε προηγηθεί η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα νέα κρούσματα από κορονοϊό στην Ελλάδα και την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας:

Σήμερα ανακοινώνουμε 28 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3458, εκ των οποίων το 55.0% άνδρες αφορά άνδρες.
785 (22.7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1914 (55.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
8 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.
Η διάμεση ηλικία τους είναι 60 ετών. 4 (50.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.
To 87.5% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.
118 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 192 θανάτους συνολικά στη χώρα. 61 (31.8%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.
Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Τα κρούσματα από κορονοϊό στην Ελλάδα