Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ιστορική συμφωνία... Ο 6ος Στόλος των ΗΠΑ… δένει στην Ελευσίνα

Ιστορική στιγμή η άμεση επένδυση κεφαλαίων από τον κρατικό αμερικανικό οργανισμό Ανάπτυξης DFC για την αναγέννηση της ελληνικής ναυπηγι...


Ιστορική στιγμή η άμεση επένδυση κεφαλαίων από τον κρατικό αμερικανικό οργανισμό Ανάπτυξης DFC για την αναγέννηση της ελληνικής ναυπηγικής βιομηχανίας.




Οι Ηνωμένες Πολιτείες δια στόματος Αμερικανού Πρέσβη στην Αθήνα, Τζέφρι Πάϊατ έχουν σκοπό όχι μόνο να επενδύσουν στα Ναυπηγεία Ελευσίνας αλλά να τα χρησιμοποιήσουν ως βάση συντήρησης του 6ου Στόλου.

Τα παραπάνω είχαμε αποκαλύψει εδώ και καιρό με εκτενή δημοσιεύματα στο enikos.gr, με τις εξελίξεις να επιβεβαιώνουν όλα τις δημοσιεύσεις για ραγδαίες εξελίξεις στα ναυπηγεία.

Ουσιαστικά, η Ελλάδα πλέον μετά την ολοκλήρωση μεταβίβασης των μετοχών του ναυπηγείου στην ελληνοαμερικανική ΟΝΕΧ, που κατέχει και τα ναυπηγεία Σύρου, γίνεται ίσως ο πιο ισχυρός πυλώνας σταθερότητας στην Μεσόγειο, αποκτώντας μεγάλο βάρος – ιδιαίτερης στρατηγικής σημασίας.

Σύμφωνα με το σχέδιο, όπως το αποκάλυψε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, σήμερα – Πέμπτη – ο μεγαλομέτοχος των ναυπηγείων αναμένεται να δώσει τα χέρια με τον Αμερικανικό Οργανισμό Ανάπτυξης για την μεταβίβαση των μετοχών στην ΟΝΕΧ. Αμέσως μετά ξεκινούν από το δημόσιο και τις τράπεζες οι διαδικασίες ενεργοποίησης της διαδικασίας εξυγίανσης μέσω του Κώδικα 106Β και να εγκριθεί το επενδυτικό σχήμα βάσει σχετικού νόμου, που θα περάσει από το ελληνικό κοινοβούλιο.