Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Βρετανικά ΜΜΕ κατά των Τούρκων: «48 ευρώ για κεμπάπ στην Αλικαρνασσό!»

Ξενοδοχείο χρεώνει το μπάνιο στη θάλασσα 71,50 ευρώ! Μία...περιουσία πλήρωσαν τουρίστες που βρέθηκαν στην Αλικαρνασσό της Τουρκίας για να ...

bodroum-tourkie-arthrou

Ξενοδοχείο χρεώνει το μπάνιο στη θάλασσα 71,50 ευρώ!
Μία...περιουσία πλήρωσαν τουρίστες που βρέθηκαν στην Αλικαρνασσό της Τουρκίας για να φάνε ένα ντονέρ κεμπάπ και να απολαύσουν τον καφέ τους σε μπιτς μπαρ της περιοχής.

Από το λογαριασμό που ανέβασαν στα social media, οι χρήστες διαπιστώνουν ότι οι τουρίστες κλήθηκαν να πληρώσουν 48 ευρώ το κεμπάπ, επτά ευρώ τον καφέ και οκτώ ευρώ τον διπλό εσπρέσο, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail».

turkey

Και δεν σταματάει εκεί η υπερτιμολόγηση προιόντων και υπηρεσιών στην συγκεκριμένη περιοχή. Στην Αλικαρνασσό ένα ξενοδοχείο υποχρεώνει τους επισκέπτες να καταβάλλουν το ποσό των 71,50 ευρώ για να κολυμπήσουν στη θάλασσα.




Από την πλευρά του, ο δήμαρχος της Αλικαρνασσού Αχμέτ Αράς δήλωσε ότι οι επιχειρήσεις, που δίνουν μάχη για να επιβιώσουν μετά την περιπέτεια του κορωνοϊού και η πόλη που στηρίζεται οικονομικά στον τουρισμό, είναι υπεύθυνη να πάρει λάβει ότι μπορεί από τις τσέπες των τουριστών «μέχρι την τελευταία δεκάρα».

Ο δήμαρχος της Αλικαρνασσού δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου: «Δεν με νοιάζει αν κάποιος θέλει να πληρώσει υψηλό αντίτιμο για ένα ντονέρ. Μπορούν να πληρώσουν και 100 τουρκικές λίρες αν θέλουν». Τόνισε πάντως ότι υπάρχουν εστιατόρια στην περιοχή που χρεώνουν πολύ λιγότερα για το ίδιο φαγητό.

Το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Daily Mail» αναφέρει ότι ένας από τους πελάτης του μπιτς μπαρ της Αλικαρνασσού, συγκλονισμένος από αυτό που του συνέβη, ανέβασε τον λογαριασμό στα social media για του λόγου το αληθές.

Την ίδια ώρα, το ξενοδοχείο «Maçakızı Hotel» χρεώνει τους επισκέπτες με το ποσό των 71,50 ευρώ για να κολυμπήσουν στη θάλασσα, όμως η πρόσβαση στην παραλία -και η ηλιοθεραπεία- είναι δωρεάν, όπως διευκρινίζει το βρετανικός δημοσίευμα.

Η Αλικαρνασσός θεωρείται τουριστικό hotspot στην Τουρκία, το οποίο όμως έχει πληγεί ιδιαίτερα από την πανδημία του νέου κορωνοϊού.