Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΩΡΑ... ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΕΡΝΤΟΓΑΝ... Ανοίγει στις 24 Ιουλίου για ιΣΛΑΜΙΚΉ προσευχή η Αγία Σοφία

ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΠΡΟΚΥΝΗΜΕΝΟΙ ΕΔΩ ΘΑ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ... ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ Η ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΛΩΖΑΝΗΣ... Πανηγυρικ...

Ερντογάν: Ανοίγει στις 24 Ιουλίου για προσευχή η Αγία Σοφία

ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΠΡΟΚΥΝΗΜΕΝΟΙ ΕΔΩ ΘΑ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ... ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ Η ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΛΩΖΑΝΗΣ...

Πανηγυρικό διάγγελμα του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, μετά τη δικαστική απόφαση και το προεδρικό διάταγμα για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.






Ανακοίνωσε ότι θα ανοίξει επίσημα τις πύλες της στους πιστούς στις 24 Ιουλίου και έως τότε κάλεσε τους πολίτες να μην συγκεντρώνονται στο σημείο ή να διοργανώνουν διαδηλώσεις προεκιμένου να μην εμποδίσουν τις προετοιμασίες για την λειτουργία της ως τέμενος.

Χαρακτήρισε την Αγία Σοφία «μαργαριτάρι» της Κωνσταντινούπολης και ισχυρίστηκε ότι οι πύλες της θα είναι ανοιχτές για όλους «ντόπιους και ξένους, μουσουλμάνους και μη μουσουλμάνους».

Ο Ερντογάν είπε ότι η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί είναι απλώς άσκηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας του και οποισδήποτε ισχυρίζεται το αντίθετο «παραβιάζει την ανεξαρτησία μας».

Πηγή: skai.gr