Tελευταια Νεα

Σάββατο, Ιουνίου 13, 2020

ΘΕΡΜΟ ΠΡΟΠΟΛΕΜΙΚΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ στην Μεσόγειο...!!! Tουρκικές φρεγάτες απείλησαν να χτυπήσουν ΝΑΤΟϊκά πλοία (Γαλλικό και Ιταλικό) νότια της Κρήτης...!!!

«Βράζει» η θάλασσα στο Καστελόριζο: Αντιμέτωπα ελληνικά με ...

Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο η τουρκία οδηγείται προς την καταστροφή της από μια έπαρση που πηγάζει μόνο από την ανεκτικότητα όσων βρίσκονται απέναντι της στο πεδίο.  Η ώρα να πληρώσει για αυτήν την συμπεριφορά έχει φτάσει...

Όπως ανέφερε χθες ο δημοσιογράφος Γιώργος Σαχίνης στην εκπομπή "Αντιθέσεις", οι τουρκικές φρεγάτες απείλησαν με βύθιση ΝΑΤΟϊκά - συμμαχικά υποτίθεται - πλοία ανοικτά της Λιβύης!

Στον πλου της “τουρκικής αρμάδας” βρέθηκαν ένα γαλλικό και ένα ιταλικό πολεμικό πλοίο (πιθανώς φρεγάτες), με την τουρκική αντίδραση απέναντι στους συμμάχους της να ξεπερνάει κάθε προηγούμενο.
Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις της εκπομπής, οι Τούρκοι απείλησαν με πλήγματα τα ΝΑΤΟϊκά πλοία που συμμετείχαν στην επιχείρηση Sea Guardian και είχαν σπεύσει στην περιοχή, σε περίπτωση που αυτά επιχειρούσαν να παρεμποδίσουν την πορεία των τουρκικών πλοίων.

Για το σοβαρό αυτό ζήτημα δεν έχει πάρει θέση το ΝΑΤΟ, ωστόσο αναμένεται άμεσα η αντίδραση της Συμμαχίας στην πρωτοφανή πρόκληση, ενώ εφόσον επιβεβαιωθεί από επίσημες πηγές το περιστατικό, η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να παρέμβει δυναμικά.

Οι Τούρκοι, επικεντρωμένοι πλήρως στις παράνομες διεκδικήσεις τους στην ελληνική υφαλοκρηπίδα από τα όρια με την κυπριακή ΑΟΖ έως και νότια της Κρήτης, αγνοούν πλέον κάθε νόμο του διεθνούς δικαίου και υπονομεύουν όχι μόνο την ειρήνη στην περιοχή, αλλά ολόκληρο το ΝΑΤΟ, καθώς και επίσημα πλέον χάνεται η συνοχή του.

Αξίζει να σημειωθεί, καθώς δεν είναι καθόλου τυχαίο, ότι στην επίμαχη περιοχή νότια της Κρήτης πραγματοποιήθηκε συνεκπαίδευση της Φρεγάτας «ΑΔΡΙΑΣ» και του Υποβρυχίου «ΝΗΡΕΥΣ», με Αεροσκάφος Ναυτικών Επιχειρήσεων P-8A του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, κατόπιν έγκρισης του ΓΕΕΘΑ.

Το P-8A εντοπίζει και καταδεικνύει στόχους και απειλές από μεγάλο ύψος, εφόσον το ραντάρ που διαθέτει του επιτρέπει να “σαρώνει” θαλάσσιες περιοχές σε τεράστιες αποστάσεις.

Σημειώνεται ότι βασικός αισθητήρας του αεροσκάφους είναι το ραντάρ έρευνας επιφανείας AN/APY-10 της Raytheon, το οποίο αποτελεί εξέλιξη του AN/APS-137, αλλά είναι μικρότερο σε διαστάσεις, πιο ελαφρύ και νέα τεχνολογίας ώστε καταναλώνει λιγότερη ενέργεια.

Σε ότι αφορά τις δυνατότητες του, είναι ικανό να εντοπίσει στόχους σε ωκεάνιο περιβάλλον, σε παράκτιο και πάνω από ξηρά ενώ έχει την «ικανότητα» να παράγει υψηλής ευκρίνειας φωτογραφίες αλλά και ζωντανή εικόνα.

Η εν λόγω συνεκπαίδευση συνέβαλε στην προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας και συνεργασίας των συμμετεχόντων σε συμμαχικό πλαίσιο, τη στιγμή που η Άγκυρα στρέφεται ξεκάθαρα πλέον τόσο κατά της Ρωσίας, όσο και κατά της ίδια της Ατλαντικής Συμμαχίας.

« Προηγουμενη
Επομενη »