Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΑΡΚΟΥΔΕΣ...!!! Λαθρέμποροι πωλούν άγρια ζώα με online αγγελίες στην Αλβανία

Δεκάδες ζώα, που ουν σε άθλιες συνθήκες εγκλωβισμού, βγαίνουν στο σφυρί από λαθρέμπορους - Καταγγελία από διεθνή φιλοζωική εταιρεία Αρκο...

Akita_Babies

Δεκάδες ζώα, που ουν σε άθλιες συνθήκες εγκλωβισμού, βγαίνουν στο σφυρί από λαθρέμπορους - Καταγγελία από διεθνή φιλοζωική εταιρεία

Αρκουδάκια, πιθηκοειδή, αλεπούδες και λύκοι, αρπακτικά πτηνά και κουκουβάγιες, όλα πωλούνται στα διαδικτυακά παζάρια της Αλβανίας. Δεκάδες ζώα βγαίνουν στο σφυρί παρανόμως από τους λαθρεμπόρους, οι οποίοι δεν διστάζουν να φωτογραφίζουν τη ζωντανή τους πραμάτεια σε άθλιες συνθήκες εγκλωβισμού.




Αυτοσχέδια φίμωτρα, πουλιά με δεμένα πόδια είναι τα λιγότερο βάρβαρα από τα μέτρα που λαμβάνουν οι έμποροι. Ενίοτε τα άτυχα ζώα καταλήγουν στην κουζίνα εστιατορίων. Η διεθνής φιλοζωική οργάνωση Four Paws (Τέσσερις Πατούσες) καταγγέλλει ότι στην Αλβανία δεν γίνεται απλώς παράνομο εμπόριο άγριων ή προστατευόμενων ειδών. Οι άνθρωποι της Four Paws εντόπισαν συγκεκριμένο εστιατόριο στο Πόγραδετς, το οποίο προσφέρει κρέας αρκούδας ως εξαιρετικό έδεσμα.

Η Four Paws ερεύνησε την παρα-αγορά της Αλβανίας επί δύο μήνες και κατέγραψε δεκάδες αγγελίες για ζώα. Η οργάνωση επικοινώνησε με τους υπεύθυνους των ιστοσελίδων αγοραπωλησιών MerrJep και Mirlir, λαμβάνοντας διαβεβαιώσεις ότι στο εξής θα υπάρξει αυστηρός έλεγχος και άμεση διαγραφή των παράνομων αγγελιών.

Η υπόσχεση τηρήθηκε προσωρινά, ορισμένες αγγελίες διαγράφηκαν, πολύ γρήγορα όμως εμφανίστηκαν καινούργιες. Η Barbara van Genne, υπεύθυνη για τη διάσωση και προστασία άγριων ζώων για λογαριασμό της Four Paws, λέει χαρακτηριστικά ότι «το βασικό πρόβλημα στην Αλβανία είναι η έλλειψη ελέγχου και επιβολής της νομιμότητας από τις τοπικές αρχές».

Λόγω της κάθετης μείωσης στους πληθυσμούς της αλβανικής πανίδας, υποτίθεται πως, έως το Μάρτιο του 2021, ισχύει καθολική απαγόρευση του κυνηγιού και του εμπορίου πολλών από τα ζώα τα οποία πωλούνται παρανόμως online. Και, με δεδομένο ότι για τους γνώστες κάποια από αυτά τα πλάσματα διατίθενται σε τιμές ευκαιρίας, ενδεχομένως κάποια από αυτά να εισάγονται κρυφίως και στην Ελλάδα.

Akita_dog