Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ...!! Η Τουρκία ζητεί την αποστρατικοποίηση των Ψαρών! NATVEX απαιτεί απόσυρση Ελληνικών Στρατιωτικών Δυνάμεων

Με NAVTEX που εξέδωσε η Αγκυρα, ζητεί να αποσυρθούν αμέσως οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις από τα... (εμβληματικά για την Ελλάδα) Ψαρά! ...

Η Τουρκία ζητεί την αποστρατικοποίηση των Ψαρών!

Με NAVTEX που εξέδωσε η Αγκυρα, ζητεί να αποσυρθούν αμέσως οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις από τα... (εμβληματικά για την Ελλάδα) Ψαρά!




Οι Τούρκοι απαιτούν να μην διεξαχθεί καμία ελληνική άσκηση στην περιοχή, να αποσυρθούν οι ελληνικές δυνάμεις από το νησί και την θαλάσσια περιοχή, γιατί «αντιβαίνουν σε όσα έχει συμφωνήσει η Ελλάδα στην Λοζάνη το 1923»!

Η Αθήνα είχε εκδώσει την υπ'αριθμ. LA64-164/20 NAVTEX που ενημέρωνε για την άσκηση.

Στα Ψαρά υπάρχει ελληνική δύναμη μεγέθους Συντάγματος από δυνάμεις αυτοάμυνας και από το 2018 εκτελούνται ασκήσεις με πραγματικά πυρά, καθώς έχει κριθεί ότι το νησί είναι ευάλωτο σε τυχόν τουρκική αιφνιδιαστική ενέργεια, ως «νησί δεύτερης γραμμής άμυνας».

Η “ακυρωτική” NAVTEX:

TURNHOS N/W : 0899/20
AEGEAN SEA
1. NAVTEX MESSAGE NUMBER LA64-164/20 IS VIOLATION OF DEMILITARIZED STATUS OF PSARA ISLAND IN ACCORDANCE WITH THE 1923 LAUSANNE PEACE TREATY.
2. CANCEL THIS MESSAGE 021501Z JUL 20.