Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Καμπανάκι» Γώγου για τον συνωστισμό: «Επικίνδυνα τα μπαρ – Σχέδιο για τοπικά lockdown»

Τεράστια είναι η ανησυχία των επιστημόνων από τις συνεχείς εικόνες συνωστισμού σε διάφορα μπαρ όπως επισήμανε ο καθηγητής ιατρικής Χαράλαμπ...


Τεράστια είναι η ανησυχία των επιστημόνων από τις συνεχείς εικόνες συνωστισμού σε διάφορα μπαρ όπως επισήμανε ο καθηγητής ιατρικής Χαράλαμπος Γώγος, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο για τοπικά lockdown αν υπάρξουν πολλά κρούσματα κορονοϊού.






Μάλιστα σύμφωνα με τον κ. Γώγο ο προβληματισμός μεγαλώνει ακόμα περισσότερο από το άνοιγμα του τουρισμού από την προσεχή εβδομάδα.

Επισήμανε ότι είναι απαραίτητο να αυστηροποιηθούν οι έλεγχοι ως αποτρεπτικό μέσο. «Έχουν δοθεί λεπτομερείς οδηγίες για όλους. Πρέπει να υπάρξει επιτήρηση. Έρχεται ένα μακρύ καλοκαίρι. Στα μπαρ θα υπάρξει επικινδυνότητα», είπε χαρακτηριστικά.





Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τις επιτροπής για τα κρούσματα, ο κ. Γώγος είπε ότι τα δεδομένα συνεχώς αλλάζουν. Ανέφερε ότι το σχέδιο για τους τουρίστες ήταν αρχικά να κάνουν τεστ πριν επιβιβαστούν, αλλά αυτό ναυάγησε κυρίως από την απόφαση της ΕΕ. Σύμφωνα με όσα είπε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ θα υπάρχει καλύτερη επιτήρηση και έλεγχος και θα γίνονται δειγματοληπτικοί έλεγχοι.

«Τα αποτελέσματα είναι γρήγορα, μπορούμε να τα έχουμε και αυθημερόν. Θα υπάρχει καταγραφή της πορείας του τουρίστα για άμεση ιχνηλάτηση. Δε γίνεται να κάνουμε αλλιώς. Μέχρι 1η Ιουλίου πιστεύουμε ότι όλες η Ευρωπαϊκές χώρες θα είναι περίπου στα ίδια επίπεδα στην επιδημιολογική καμπύλη» ήταν τα λόγια του.


Ο Χαράλαμπος Γώγος δεν απέκλεισε τα τοπικά lockdown σε περίπτωση που μια περιοχή έχει πολλά κρούσματα κορονοϊού. «Μπήκαμε στη δεύτερη φάση της διαχείρισης πιθανού κρούσματος. Υπάρχει ενδεχόμενο για τοπικά lockdown», στην περίπτωση που κάπου εμφανιστούν πολλά κρούσματα».

Αναφορικά με την Ξάνθη ο κ. Γώγος ανέφερε ότι πρέπει να φύγει από πάνω μας η στοχοποίηση λόγω του κορονοϊού. «Είναι μια γρίπη, δε φταίει ο κόσμος που υπάρχει διασπορά. Η διαφορά στην Ξάνθη είναι ότι εμφανίστηκε μέσα στην κοινότητα και όχι απλά σε μια δομή. Κάναμε καραντίνα περιοχική, αλλά είναι κάτι παροδικό».