Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΘΑ ΡΙΞΟΥΝ τουρκικά αεροπλάνα...!! Αργά χθές το βράδυ... Ανακοίνωσε ζώνη απαγόρευσης πτήσεων ο LNA...!!

Φαίνεται πως οι εξελίξεις στη Σύρτη έχουν δρομολογηθεί, καθώς ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης (LNA) ανακοίνωσε ζώνη απαγόρευσης πτήσεων σ...


Φαίνεται πως οι εξελίξεις στη Σύρτη έχουν δρομολογηθεί, καθώς ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης (LNA) ανακοίνωσε ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στην περιοχή, ενόψει της επικείμενης στρατιωτικής επιχείρησης ανακτάληψης της πόλης από την κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GNA) και των πολιτοφυλακών που είναι πιστές στην Τουρκία.





Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, καγκελάριος Αγκίλα Σάλεχ, υπό την ιδιότητά του ως Ανώτατος Διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων, εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση σχετικά με τα σχόλια του Αιγύπτου Προέδρου Αμπντέλ Φατάχ ελ-Σίσι σχετικά με την αναγκαιότητα κατάπαυσης του πυρός και δέσμευσης για τη Διακήρυξη του Καΐρου και προστασία της ενότητας της Λιβύης και της εθνικής ασφάλειας της Αιγύπτου από ένοπλες πολιτοφυλακές και μισθοφόρους πιστούς στην Τουρκία.

«Με τη βούληση και την αποφασιστικότητα των Λιβύων, έχουμε δημιουργήσει έναν στρατιωτικό θεσμό της Λιβύης ικανό να εξαλείψει αυτές τις οργανώσεις και να αποτρέψει τα σχέδιά τους που ήθελαν να βλάψουν την Αίγυπτο και τη Λιβύη με την υποστήριξη ξένων χωρών, με τις οποίες μέχρι πρόσφατα νομίζαμε πως είχαμε δεσμούς φιλίας και συνεργασίας" , ανέφερε ο Αγκίλα Σάλεχ.

Επιπλέον, με ανακοίνωσή του το Συμβούλιο των Σεϊχηδων της Ταρχούνα τόνισε την πλήρη υποστήριξή του στην ομιλία του Σίσι, η οποία τόνισε την κυριαρχία της Λιβύης και την ανάγκη διατήρησής της υπερασπίζοντας την αραβική εθνική ασφάλεια.

Επιβεβαίωσε ότι η Αίγυπτος δεν θα επιτρέψει ποτέ καμία απειλή για την ασφάλεια των δυτικών συνόρων της με τη Λιβύη. Το Συμβούλιο επιβεβαίωσε επίσης ότι η παρέμβαση της Αιγύπτου στη σύγκρουση στη Λιβύη είναι «νόμιμη», λέγοντας ότι ευθυγραμμίζεται με την κοινή αραβική αμυντική συνθήκη.

Σημείωσε ότι η Αίγυπτος και η Λιβύη, καθ 'όλη τη διάρκεια της ιστορίας, ήταν ενωμένες ενάντια σε ξένους εχθρούς, είτε στον πόλεμο της Λιβύης εναντίον της Ιταλίας, είτε στην ισχυρή υποστήριξη της Λιβύης προς την Αίγυπτο στον πόλεμο του 1973 κατά του Ισραήλ.

«Σήμερα, είμαστε εκτεθειμένοι στην τουρκική αποικιοκρατία, η οποία επιδιώκει να ελέγξει τα συμφέροντά μας, να λεηλατήσει τον πλούτο μας, να καταστρέψει τον κοινωνικό ιστό, να αναζωογονήσει την οθωμανική κληρονομιά, καθώς και να μετατρέψει τη Λιβύη σε τόπο τρομοκρατών, μισθοφόρων και μαχητών του ISIS», ανέφερε η ανακοίνωση..

«Βρισκόμαστε σε μια πραγματική μάχη που δεν μπορεί να αναβληθεί, καθώς ο εχθρός μας αποκάλυψε τις πραγματικές φιλόδοξες προθέσεις του να ελέγξει τη Λιβύη», καταλήγει η ανακοίνωση των φυλών της Ταρχούνα.

Με λίγα λόγια, η Τουρκία βρίσκεται αντιμέτωπη με την Αίγυπτο, τις λιβυκές φυλές, τον Εθνικό Στρατό της Λιβύης και τη διεθνή κοινή γνώμη, ενώ προετοιμάζεται επιτεθεί στην πιο κρίσιμη πόλη της βορειοαφρικανικής χώρας, όπου εκτιμάται πως θα βιώσει μία από τις πιο ηχηρές ήττες στην εγκληματική ιστορία της.pentapostagma.gr