Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Για το Facebook Τα τουρκικά ΜΜΕ δεν ελέγχονται από το κράτος - Ούτε καν το Κρατικό TRT...!!!

Σήμερα ήταν η πρώτη ημέρα που το Facebook άρχισε να «προειδοποιεί» τους χρήστες του για το ποια media είναι «κρατικά ελεγχόμενα», συγκ...

Facebook: «Τα τουρκικά ΜΜΕ δεν ελέγχονται από το κράτος» - Έβαλε προειδοποίηση μόνο στα ρωσικά & κινεζικά δίκτυα

Σήμερα ήταν η πρώτη ημέρα που το Facebook άρχισε να «προειδοποιεί» τους χρήστες του για το ποια media είναι «κρατικά ελεγχόμενα», συγκεκριμένα σε κάθε δημοσίευση ρωσικών και κινεζικών δικτύων όπως του RT και του CGΤN εμφανίζεται μία προειδοποίηση η οποία τα αποκαλεί «κρατικά ελεγχόμενα».




Τι συμβαίνει όμως με τα τουρκικά κρατικά ελεγχόμενα media, των οποίων τον ρόλο η Ελλάδα είδε από «πρώτο χέρι» στον Έβρο, καθώς διέσπειραν κάθε ημέρα ψεύτικα ρεπορτάζ για πυροβολισμούς και νεκρούς πρόσφυγες, με Τούρκο ρεπόρτερ να στήνει μέχρι και ολόκληρη θεατρική παράσταση με ψεύτικα πυρά!

Το Facebook για κάποιο «περίεργο» λόγο δεν έβαλε καμία προειδοποίηση στα τουρκικά media, ούτε καν στο TRT World, το οποίο είναι το νούμερο ένα πρακτορείο διασποράς τουρκικής προπαγάνδας παγκοσμίως και το οποίο βρίσκεται επίσημα κάτω από τον έλεγχο του τουρκικού κράτους και της κυβέρνησης του Ταγίπ Ερντογάν!

Με λίγα λόγια το Facebook δεν θεωρεί πως θα πρέπει να ενημερώσει τους χρήστες του που βλέπουν αναρτήσεις όπως «το Καστελόριζο είναι τουρκικό» ή για το πως η «Ελλάδα σκοτώνει πρόσφυγες στον Έβρο», πως αυτές οι ειδήσεις προέρχονται από ένα κρατικά ελεγχόμενο τουρκικό πρακτορείο.

Κι αυτό μάλιστα, την στιγμή που τον Μάρτιο του 2020, η αμερικανική κυβέρνηση ανάγκασε τον ανταποκριτή του TRT στην Ουάσινγκτον να καταγραφεί ως «ξένος πράκτορας», αφού οι Αμερικανοί αξιωματούχοι ανακοίνωσαν πως η τουρκική κυβέρνηση «ασκεί την κατεύθυνση και τον έλεγχο του TRT μέσω ρύθμισης και εποπτείας, ελέγχοντας την ηγεσία, τον προϋπολογισμό και το περιεχόμενό του».