Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ... Χριστοδουλίδης: Οι ενέργειες της Τουρκίας είναι εναντίον όλων των κρατών της περιοχής

Οι ενέργειες της Τουρκίας δεν αποσκοπούν εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας αλλά ενάντια σε όλα τα κράτη της περιοχής, εκτίμησε ο Υπου...

Χριστοδουλίδης: Οι ενέργειες της Τουρκίας είναι εναντίον όλων των κρατών της περιοχής

Οι ενέργειες της Τουρκίας δεν αποσκοπούν εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας αλλά ενάντια σε όλα τα κράτη της περιοχής, εκτίμησε ο Υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.




Μιλώντας στο OpenTv, ο κ. Χριστοδουλίδης τόνισε ότι κατά τη διάρκεια της χθεσινής τηλεδιάσκεψης με τους ομολόγους του της Ελλάδας και της Ιορδανίας, ο Νίκος Δένδιας έκανε εκτενή ενημέρωση για τις ενέργειες της Τουρκίας στο Αιγαίο αλλά και στον Έβρο.

Υπογράμμισε, παράλληλα ότι οι ενέργειες της Άγκυρας στην ευρύτερη περιοχή, δημιουργούν έντονη ανησυχία σε όλα τα κράτη της περιοχής και όχι μόνο.

«Χθες είχα μια συνομιλία με τον Γερμανό ομόλογο μου, και ήταν εμφανής η ανησυχία για αυτές τις κινήσεις, τις δηλώσεις, την προσέγγιση της Τουρκίας που γίνεται σε πλήρη παραβίαση βασικών αρχών του Διεθνούς Δικαίου» σημείωσε ο Νίκος Χριστοδουλίδης.

Παράλληλα, ο Υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας τόνισε ότι υπάρχει συνεχής επαφή με την Ελλάδα και υπογράμμισε ότι γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε να μην φτάσουμε σε συνθήκες θερμού επεισοδίου.

«Όλοι αντιλαμβάνονται το αρνητικό μιας τέτοιας εξέλιξης και κανείς δεν επιθυμεί τέτοια εξέλιξη» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χριστοδουλίδης.

Ο Κύπριος Υπουργός Εξωτερικών έκανε αναφορά στις συνεργασίες Κύπρου και Ελλάδας με άλλες χώρες της περιοχής και υπογράμμισε ότι το επόμενο διάστημα θα υπάρξει συγκεκριμένη πρωτοβουλία με χώρες που επηρεάζονται από τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας.

Τέλος, ο Νίκος Χριστοδουλίδης σημείωσε ότι, σε αντίθεση με την Άγκυρα, η Κυπριακή Δημοκρατία επικεντρώνεται στην ουσία και όχι στην επικοινωνιακή διαχείριση.

«Είδα τον κ. Τσαβούσογλου να κάνει μια ανάρτηση με το να κρατά τους χάρτες της περιοχής, αντιλαμβανόμαστε ότι η Τουρκία εργάζεται και στην επικοινωνιακή διάσταση του θέματος γιατί υπάρχουν και τα εσωτερικά τους προβλήματα, τα οποία επιχειρούν να καλύψουν με αυτόν τον τρόπο» κατέληξε.