Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ... «Οι θαλάσσιες περιοχές στα έξι μίλια από Ρόδο, Κρήτη και Κάρπαθο ανήκουν στην Τουρκία...»

O εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, Χαμί Ακσόι, απάντησε ότι οι θαλάσσιες περιοχές στα έξι μίλια από Ρόδο, Κρήτη και Κ...

Η Τουρκία απάντησε: Οι θάλασσές σας είναι δικές μας! «Τουρκική θάλασσα» η ελληνική ΑΟΖ

O εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, Χαμί Ακσόι, απάντησε ότι οι θαλάσσιες περιοχές στα έξι μίλια από Ρόδο, Κρήτη και Κάρπαθο ανήκουν στην Τουρκία.




Αυτή είναι η απάντηση του ισλαμιστικού καθεστώτος της Άγκυρας στις δηλώσεις του Νίκου Δένδια σχετικά με τις παράνομες έρευνες και γεωτρήσεις στην ελληνική ΑΟΖ στο Νότιο Καρπάθιο Πέλαγος, στο Λύκιο Πέλαγος και στο Νότιο Κρητικό Πέλαγος, στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Oι νέες περιοχές ερευνών που έχουν αιτηθεί τα “Τουρκικά Πετρέλαια” για έρευνες και γεωτρήσεις βρίσκονται εντός της υφαλοκρηπίδας που έχει δηλώσει η χώρα μας στον ΟΗΕ.

»Η χώρα μας θα συνεχίσει τη χρήση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων στην περιοχή την οποία έχει ανακοινώσει επανειλημμένα», αναφέρεται στην ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ.

«Είμαστε απόλυτα αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τα δικαιώματα της χώρας μας και των Τουρκοκυπρίων στην Ανατολική Μεσόγειο.

»Σε αυτό το πλαίσιο, οι σεισμικές έρευνες και οι γεωτρήσεις μας πραγματοποιούνται σύμφωνα με το προηγούμενο πρόγραμμα», καταλήγει η ανακοίνωση.